Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Základy vnitřního lékařství

Aleš Žák, Jan Petrásek

Galén | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: xxxviii, 523
Jazyky: česky
Edice: Zubní lékařství 1x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-7262-697-7
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 29. ledna 2022 14:34
Číslo položky: 275278

Kniha Základy vnitřního lékařství je v pořadí již čtvrtou učebnicí vnitřního lékařství, kterou nakladatelství Galén vydává. Je určena především pro pregraduální vzdělávání a primárně pak pro studenty zubního lékařství. Autorský kolektiv, vedený prof. MUDr. Alešem Žákem, DrSc., a prof. MUDr. Janem Petráškem, DrSc., zvolil úsporný styl psaní, přesto je zachován velký informační objem charakteristický pro publikace většího rozsahu. Rukopis učebnice recenzovali prof. MUDr. Richard Češka, CSc., a prof. MUDr. Karel Horký, DrSc.

Kniha má tři hlavní oddíly: svým zpracováním zcela originální obecná část sumarizuje základní informace o příčinách nemocí, jejich anatomických a funkčních změnách, možnosti jejich diagnostiky a léčby; ve speciální části jsou probrána onemocnění jednotlivých interních oborů, zakončená informacemi o jejich významu pro stomatologického nemocného; zvláštní kapitoly jsou věnovány některým interdisciplinárním tématům. Podrobný rejstřík a promyšlená grafická úprava umožňují rychlou orientaci při hledání akutních stavů.

Ačkoli je tato kniha určena zvláště studentům (ale také lékařům a pedagogům) zubního lékařství, najdou v ní řadu cenných, nových a aktuálních informací i lékaři neinterních oborů.

Komentáře ke knize
Jan Petrásek

Prof. MUDr. Jan Petrášek, DrSc. . Narodil se ve Vrátě u Českých Budějovic, ale během 2. světové války se rodina přestěhovala do Třeboně, kde v roce 1948 absolvoval gymnázium, poté byl přijat ke studiu na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, které ukončil v roce 1953. Již jako medik pracoval v laboratořích 3. interní kliniky pod vedením profesora Jiřího Šonky. Po promoci nastoupil jako sekundární lékař do nemocnice v Českém Krumlově, působil krátce i jako obvodní a závodní lékař v Horní Plané a ve Větřní. Od roku 1956 nastoupil jako sekundární lékař 3. interní kliniky ; této interní klinice zůstal věrný po celý život. V roce 1964 obhájil kandidátskou práci na téma „Klinický význam některých metabolitů katecholaminů“. V roce 1969 se stal odborným asistentem kliniky, v roce 1972 obhájil habilitační práci na téma „Současné možnosti klinické diagnostiky a léčby feochromocytomu“, a v roce 1975 byl jmenován docentem vnitřních nemocí. Doktorskou práci, rovněž s tématem feochromocytomu, obhájil v roce 1981 a v roce 1983 byl jmenován profesorem pro obor vnitřních nemocí. Dlouhá léta byl zástupcem přednosty kliniky a zastával řadu pedagogických funkcí na tehdejší Fakultě všeobecného lékařství. Nejprve se plně věnoval endokrinologii. Publikoval desítky článků v českých periodikách, byl členem výboru Československé endokrinologické společnosti. V paměti všech žáků je však spojován především s kardiologií. V roce 1970 se významně podílel na vzniku jedné z prvních koronárních jednotek v Československu. Zkušenosti čerpal i ze zahraničních pobytů v Dánsku a Německu. V roce 1976 získal v Německu první zkušenosti s echokardiografií a na 3. interní klinice vybudoval první echokardiografi ckou laboratoř. Vydal první české publikace v tomto oboru. Vytvořil na klinice funkční kardiologickou skupinu. Podílel se na vzniku katetrizační laboratoře. V 1. polovině 80. let se stal vedoucím redaktorem Časopisu lékařů českých, který redigoval ...

Aleš Žák

Prof. MUDr. Aleš Žák, DrSc. , proděkan pro vědeckou činnost 1. LF UK.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více