Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Základní učebnice pedagogiky

Zdeněk Kolář, Markéta Dvořáková, Ivana Tvrzová, Růžena Váňová

Grada | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 246
Jazyky: česky
Edice: Pedagogika 14x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-247-5039-2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 17. března 2023 15:51
Číslo položky: 520396

Vzhledem k odlišnému charakteru uvedených pedagogických věd se jednotlivé části učebnice od sebe poněkud liší způsobem zpracování. Ve všech se ale autoři snažili o navázání dialogu se čtenářem – ať už to bude student, či učitel. V učebnici vedle základního textu najdete i poznámky, odkazy na odbornou literaturu, zajímavosti, a především řadu rozmanitých úkolů. Při jejich řešení si nejlépe uvědomíte, že pedagogiku se nemusíme učit zpaměti jako malou násobilku: mnoho věcí, na něž v pedagogice narážíme, už přece známe z vlastního života. Stačí jen o těchto zkušenostech přemýšlet, konfrontovat je s pedagogickou teorií, diskutovat o nich s učiteli či se spolužáky. Pokud byste si u některých úloh (v didaktické části) nebyli jisti, můžete si svůj názor porovnat s klíčem k jejich řešení. Věříme, že tak bude pro vás pedagogika nejen zábavnější, ale že si zároveň lépe osvojíte „pedagogické myšlení“, které zcela jistě uplatníte i při výkonu pedagogické profese.
Pro pedagogy je zajímavý interaktivní způsob zpracování některých částí učebnice. Bude jim napomáhat k tomu, aby studenty mohli vést k přemýšlení, samostatnosti a spolupráci s učiteli i se spolužáky.

Komentáře ke knize
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář je český profesionální tenista, účastník turnajů WTA a ITF ve dvouhře i ve čtyřhře, který na okruh ATP vstoupil v roce 2013. Hraje pravou rukou. Trénuje ho otec, Zdeněk Kolář senior. Na žebříčku ATP byl ve dvouhře nejvýše klasifikován 27. srpna 2017 na 208. místě a ve čtyřhře 22. února 2021 na 124. pozici. Čtyřhru hraje v páru s Jonášem Forejtkem, Romanem Jebavým, Michaelem Vrbenským, příležitostně s několika dalšími zahraničními hráči . Na okruhu ATP World Tour ani na okruhu ITF dosud nezískal žádný titul ve dvouhře. Dosud největších úspěchů dosáhl osmi tituly ve čtyřhře v challengerech ATP. Mezi českými tenisty má poměrně stabilní umístění ve dvouhře i ve čtyřhře na třetím místě. Z výše postavených hráčů již dokázal porazit Lukáše Rosola, Malka Jaziriho nebo Arthura De Greefa.

Markéta Dvořáková

Narozena 4.8.1958 v Praze. PhDr., Ph.D., pedagožka, práce z oboru.

Ivana Tvrzová

Narozena 1. 1. 1954 v Lounech. PhDr, pedagožka na Katedře pedagogiky Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, práce z oboru pedagogiky, zabývá se problematikou vztahu teorie a praxe ve výuce na základních školách.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat