Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zabiják

Ed McBain

Naše vojsko | 1969


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 155
Jazyky: česky
Překladatel: Křišťan Bém
Edice: 78. svazek ed. Napětí 229x
Vydání: 1
ISBN: 28-050-69
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Leo Novotný
Vystaveno: so 15. srpna 2020 0:08
Číslo položky: 111689

Během jediného týdne jsou střelou zblízka zabiti dva policisté z 87. revíru: Mike Reardon a David Foster. Dvě úkladné vraždy bez zjevného motivu.

Rozjíždí se zátah na propuštěné vězně, kteří by mohli mít se sedmaosmdesátkou nevyřízené účty, ale všichni mají skálopevné alibi. A revolver ráže 45 mm vystřelí znovu. Z tkání nalezených za nehty třetího zavražděného policisty, Hanka Bushe, vyčtou odborníci lecjaké údaje o vrahově postavě, zaměstnání, zvycích.

Detektiv Steve Carella začíná tušit, odkud vane vítr. Udělá však osudnou chybu – svěří se se svým podezřením jednomu senzacechtivému žurnalistovi, a ten jeho informace zneužije.

Vrah po přečtení novin pochopí: musí Carellu odstranit. A tak neopatrný Steve Carella ohrozil nejen vlastní život, smrtelné nebezpečí číhá především na jeho snoubenku, hluchoněmou Teddy Franklinovou...

Komentáře ke knize
Ed McBain

Ed McBain, známý též jako Evan Hunter, rodným jménem Salvatore Lombino byl americký spisovatel a scenárista. Svá díla psal pod řadou pseudonymů. „Serióznější“ výtvory zpravidla pod jménem Evan Hunter, které později přijal za vlastní. Uznání si vydobyl románem Džungle před tabulí z prostředí americké střední školy. Napsal též scénář k filmu Alfreda Hitchcocka Ptáci . Do paměti čtenářů se však nejvíce zapsal pod pseudonymem Ed McBain jako stvořitel kriminálního cyklu 87. revír, v jehož více než pěti desítkách detektivních románů zachycuje příběhy policisty Steva Carelly a jeho kolegů ze smyšleného amerického velkoměsta Isoly, nápadně se podobajícího autorovu rodnému New Yorku. Dále je třeba připomenout jeho detektivky s hlavním hrdinou advokátem Matthewem Hopem, které také došly velkého čtenářského uznání. McBainovy detektivky vynikají faktografickým realismem, vypravěčskou lehkostí a pozorovatelským talentem, s nimiž autor vykresluje množství figurek svého velkoměstského panoptika. Některé jeho romány byly použity jako předlohy detektivních seriálů . Jeho dalšími autorskými pseudonymy byly Hunt Collins, Ezra Hannon, Richard Marsten, John Abbot a Curt Cannon. Narodil se roku 15. října 1926 v New Yorku na Manhattanu, ale od dvanácti let žil v Bronxu. V New Yorku také chodil na základní a střední školu. V roce 1944 byl odveden k námořnictvu; po návratu do civilu v roce 1946 dovršil své vzdělání na newyorské Hutton College, kterou opustil s titulem bakaláře svobodných umění. Na universitě se také seznámil se svou budoucí ženou, se kterou se v posledním ročníku oženil. Psát se pokoušel už za studií, ale po odchodu z university nejprve prošel celou řadu zaměstnání: odpovídal na telefonické dotazy u Americké automobilové společnosti; u jiné firmy nabízel telefonicky restauracím mořské raky a kromě platu dostával i naturálie: tolik mořských raků, kolik jich...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat