Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vlaky a války : jak je železnice vyhrávaly a prohrávaly

Christian Wolmar

BB art | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 388
Jazyky: česky
Překladatel: Zdeněk Hron
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7461-115-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 15. června 2020 12:52
Číslo položky: 103340

Průkopnická studie Christiana Wolmara, který se v britských médiích zabývá historií dopravních prostředků, nazvaná Vlaky a války, je věnována nepochopitelně zanedbávanému aspektu novodobých dějin, totiž vlivu, jaký měl na moderní způsob vedení války vznik a rozvoj železnic. Ten se podle autorových zjištění projevoval především v urychlení přesunů vojenských jednotek a v zásadním zlepšení týlového zabezpečení armád válčících stran, které díky železniční dopravě už nebyly odkázány na místní zdroje.
Autor sleduje své téma od prvního železničního transportu britských vojáků vyslaných potlačit nepokoje v Irsku a pokračuje dál před krymskou, americkou občanskou, prusko-rakouskou, prusko-francouzskou, búrskou, rusko-japonskou, první i druhou světovou až po korejskou a vietnamskou válku. Neponechává stranou ani podíl železnic na holocaustu.

Komentáře ke knize
Christian Wolmar

Christian Wolmar je předním britským autorem zabývajícím se záležitostmi dopravy. Pravidelně přispívá do listů Independent a Evening Standard i do časopisu Rail a kromě toho působí jako komentátor v rozhlase a v televizi. K jeho starším knihám patří Podzemní železnice, Oheň a pára: Jak železnice změnily Británii a Krev, železo a zlato: Jak železnice změnily svět.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat