Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vladimír Karfík - Building No 21 in Zlín - a monument of Czech functionalism = Vladimír Karfík : Budova č 21 ve Zlíně : památka českého funkcionalismu.

Zdeněk Lukeš, Petr Všetečka

cfa nemec ludwig ve spolupráci se Zlínským krajem | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 144
Jazyky: česky , anglicky
Ilustrátor: Ivan Němec
ISBN: 80-239-3852-5 (váz.)
Vydáno v: [Berlin]
Vystaveno: so 29. ledna 2022 15:56
Číslo položky: 275333

Budova čp. 21 projektována architektem Vladimírem Karfíkem v roce 1936 jako řídící světové centrum firmy Baťa. Budova byla tehdy jednou z nejvyšších budov v Evropě s řadou unikátních technických prvků (mj. systém čištění fasády ze zavěšených plošin, pojízdná kancelář Jana A. Bati ve výtahu). Vnitřní dispoziční prostory byly poprvé v Evropě koncipovány jako tzv. "kancelářská krajina". Tato významná památka moderní architektury byla zrekonstruována v roce 2004 na sídlo regionální vlády Zlínského kraje a Finančního úřadu ve Zlíně.

Komentáře ke knize
Zdeněk Lukeš

Zdeněk Lukeš je český architekt, historik architektury, odborný publicista a vysokoškolský pedagog. Je autorem a spoluautorem mnoha článků a knih, přednášek, kritických prací i učebních textů. Od začátku 90. let 20. století působí na Pražském hradě. Pochází z výtvarnické rodiny. Jeho rodiči byli akademičtí sochaři Vladimír Kýn a Jaroslava Lukešová . Je ženatý s akademickou malířkou a restaurátorkou Janou rozenou Frömlovou . Má děti Jana , Veroniku a Petra . Dědečkem Zdeňka Lukeše byl český a československý politik Josef Lukeš , jeho babičkou byla Klára Staňková. Jeho strýcem byl prof. JUDr. Zdeněk Lukeš. Jeho bratrancem je český historik prof. Igor Lukeš Absolvoval Fakultu architektury ČVUT. Po promoci v roce 1980 a prezenční vojenské službě nastoupil do Národního technického muzea, kde pracoval v archivu architektury až do roku 1990. Specializoval se zde především na architekturu 20. století . Během Sametové revoluce se účastnil práce Koordinačního centra Občanského fóra v Laterně magice. V roce 1990 nastoupil na Pražský hrad, kde se stal členem kulturní sekce, následně památkového odboru. Podílel se na projektu revitalizace Pražského hradu v éře prezidenta Václava Havla. V letech 1995–1997 působil jako odborný asistent na UMPRUM. V letech 2000–2005 vyučoval na Fakultě architektury Technické univerzity v Liberci, během let 2000 až 2003 zastával funkci děkana této fakulty. Od roku 2005 učí na University of New York in Prague. Pro veřejnost nepravidelně pořádá vzdělávací tzv. Psí vycházky za architekturou. Pozvánky na ně zveřejňuje ve vlastní sekci Architektura na webových stránkách Neviditelný pes. Psí vycházky se dočkaly i pěti knižních vydání. Od září 2009 pravidelně publikuje články o...

Petr Všetečka

Narozen 29. 3. 1968. Ing., autorizovaný architekt.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet