Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vilém Wünsche : životem k umění a uměním k životu

Petr Sikula, Jaromír Svoboda, Jaroslav Svoboda

Profil | 1977


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 86
Jazyky: česky
Edice: Podoby 8x
Vydání: 1
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: čt 13. července 2017 11:17
Číslo položky: 14406

Monografie přibližuje osobnost a dílo významného malíře Ostravska. Sleduje vlivy, které působily na Wünscheho tvorbu, vypráví o jeho studiích na pražské Akademii výtvarných umění a charakterizuje jeho malířské, ilustrátorskéa grafické dílo, věnované převážně životu ostravských horníků. Výklad doplňují četné reprodukce Wünschových prací, soupis děl a výstav.

Komentáře ke knize
Petr Sikula

Petr Šikula je český římskokatolický kněz, od roku 2020 farář ve farnosti Brno-Líšeň a od roku 2021 rovněž administrátor farnosti Brno-Nová Líšeň. V letech 2013–2018 byl rektorem Papežské koleje Nepomucenum. Vystudoval teologii na Papežské lateránské univerzitě v Římě a po ukončení studia působil ve farnosti u katedrály sv. Petra a Pavla v Brně, a to postupně jako pastorační asistent , jáhen , farní vikář , administrátor farnosti a farář . V brněnské katedrále také přijal obě svěcení . Od 7. prosince 2011 je také kanovníkem Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla v Brně . Na návrh České biskupské konference byl k 1. srpnu 2013 jmenován rektorem Papežské koleje Nepomucenum. Tuto funkci vykonával do roku 2018. Od 15. června 2018 byl farářem ve farnosti Klobouky u Brna. K 1. září 2020 byl jmenován farářem ve farnosti Brno-Líšeň a k 1. lednu 2021 se stal také administrátorem nově zřízené farnosti Brno-Nová Líšeň.

Jaromír Svoboda

Jaromír Svoboda byl český pěvec-tenorista, divadelní fotograf, multiinstrumentalista. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy . Zpěvu se v divadle profesně věnoval od roku 1944, divadelní fotografii od roku 1953, a to nejdříve výlučně v rámci pražského Národního divadla. Celkově vytvořil desetitisíce fotografií dokumentujících české divadlo 2. poloviny 20. století, zúčastnil se více než 300 divadelních výstav v Československu i v zahraničí, kde poprvé vystavoval již roku 1958.

Jaroslav Svoboda

Narozen 20.3.1907 v Metylovicích u Místku, zemřel 14.4.1994 v Opavě. PhDr., středoškolský profesor, historik umění, regionální monografie z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu