Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Viditelná temnota

Jonathon King

Knižní klub | 2007


79 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 269
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Jirák
Edice: 2. svazek ed. Max Freeman 3x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-242-1976-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Ivan Brůha
Vystaveno: pá 22. května 2020 21:51
Číslo položky: 99159

Max Freeman žije už delší čas sám v divočině floridských bažin. Vzdálen od světa se učí žít se svou minulostí, do níž patří i tragédie, při které jako filadelfský policista nechtěně zastřelil dvanáctiletého chlapce.

Maxova nejlepšího přítele, právníka Billyho Manchestera, navštíví dcera zemřelé paní Jacksonové a svěří se mu se svými pochybnostmi ohledně smrti své matky. Billy záhy zjišťuje, že v černošské čtvrti, kde mrtvá žila, zemřelo v poslední době ještě několik stařenek, jež podobně jako paní Jacksonová nedlouho před svou smrtí prodaly své životní pojistky jakési investorské společnosti. Jejich úmrtí byla prohlášena za přirozená, ale Billy se přesto rozhoduje případ prověřit a o pomoc při pátrání žádá Maxe. Ten váhá, protože se svou bývalou prací už nechce mít nikdy nic společného, ale nakonec souhlasí. Ani v nejmenším ovšem netuší, že bude mít co do činění s dokonale promyšlenými trestnými činy a také s nesmírně surovým, a přitom neviditelným vrahem…

Jonathon King přichází po Modré půlnoci s další bravurně napsanou detektivkou a v rámci napínavého příběhu vytváří strhující psychologický portrét dvou zcela odlišných mužů - bývalého policisty, jenž se po traumatických zkušenostech znovu vrací na stopu zločinu, a vraždícího monstra, které ohrožuje obyvatelky chudé černošské čtvrti.

Komentáře ke knize
Jonathon King

Americký spisovatel Jonathon King je původní profesí novinář s dvacetiletou praxí kriminálního reportéra. Svou kariéru začal ve Philadelphia Daily News, později pracoval pro floridský list Sun-Sentinel. Psal o zločinech a soudních procesech, zkušenosti, které mu žurnalistika přinesla, naplno zúročil ve své vlastní literární tvorbě, jíž se v současnosti věnuje naplno. Žije na jižní Floridě, kde se také odehrávají příběhy jeho románové série s detektivem Maxem Freemanem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat