Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vášnivá žena

Virginia Henley

Cesty | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 479
Jazyky: česky
Vydání: České vyd. 1
ISBN: 80-7181-564-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 8. března 2022 11:02
Číslo položky: 291894

Milostný román o skandálních podrobnostech na královském dvoře Jindřicha VIII. a o životě skutečné historické postavy - Alžběty, hraběnky ze Shrewsbury.
Mladá Bess Hardwicková věděla, že jediný způsob, jak se vyhnout poddanskému životu, je sloužit v šlechtické rodině a dobře se provdat. Měla marnivou a umíněnou povahu, žíznila po vědění, vášnivě milovala život a byla nesmírně ctižádostivá. Vydala se tedy do Londýna k tudorovskému dvoru, aréně pro nejbohatší muže s největšími ambicemi, z nichž čtyři se o ní pokoušejí. A Bess se stane přítelkyní a důvěrnicí samotné princezny Alžběty, která z ní udělá dvorní dámu u svého skvělého dvora. Nejdříve jí nabídl manželství křehký a zbožňující Robert Barlow, kterého nemohla odmítnout. Vilém Cavendish, králův finanční poradce a velmi svůdný muž, přísahá, že Bess dostane za každou cenu a také se mu to podaří. Právě korunovaná královna Alžběta jí přikazuje vdát se za dvořana Viléma St. Loe. Nezkrotná vášeň vehnala Bess do náruče Jiřího Talbota, hraběte ze Shrewsbury, jehož troufalosti v Bess vznítí lásku na celý život.

Komentáře ke knize
Virginia Henley

Virginia Henley je autorkou osmnácti historických románů. Řada z nich figurovala na žebříčku bestsellerů. Píše také kratší žánry, například novely. Její literární práce byly přeloženy do čtrnácti jazyků a získala za ně víc než dvanáct různých, často prestižních ocenění. Poroty i čtenáři společně obdivují její smysl pro zachycení atmosféry doby, zanlost reálií, přitažlivé náměty a zápletky, humor a čtivý, nekomplikovaný styl, stejně jako smysl pro gradaci děje. Je vdaná a žije s manželem v St. Petersburgu na Floridě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat