Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Válka začala v Polsku : utajovaná fakta o německo-sovětské agresi

Karel Richter

Epocha | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 411
Jazyky: česky
Edice: 1. svazek ed. Polozapomenuté války 8x
Vydání: 1
ISBN: 80-86328-43-0
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Kárász
Vystaveno: pá 1. listopadu 2019 16:33
Číslo položky: 75891

Velmi zajímavá, fundovaná publikace o prvních výstřelech 2. světové války, napadení Polska Německem a Sovětským svazem v září roku 1939.

Dlouhodobý, stupňovaný tlak na Polsko ze strany Německa ve 20. a 30. letech 20. století vyvrcholil 1. září r. 1939. Výstřely z křižníku Schleswig-Holstein byly bohužel úvodem nejen k napadení Polska, ale i k 2. světové válce. Sedmnáctého září 1939 se k německému Wehrmachtu připojila z východu i Rudá armáda, která tak naprosto zaskočila statečné, ale již oslabené a vyčerpané polské jednotky. Bezmocné Polsko se ocitlo v kleštích dvou mocných tehdejších spojenců... Autor podrobně rozebírá sovětsko-německý pakt o neútočení včetně tajného, dodatečně přidaného protokolu, složitý vnitropolitický vývoj v Polsku po 1. světové válce, proměny německo-ruských vztahů v meziválečném období i osudy polských válečných zajatců (Katyň). Průběh bojů na polské západní i východní frontě zachycuje samostatná kapitola. Fotografie, mapky, chronologický přehled, seznam literatury.

Komentáře ke knize
Karel Richter

Karel Richter je český spisovatel, historik, publicista a překladatel. Napsal řadu publikací o novodobých vojenských konfliktech. Je členem literárních organizací KALF a Obec spisovatelů. Po dokončení Reálného gymnázia v Novém Bydžově pokračoval ve vysokoškolském studiu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a na Vojenské akademii v Brně a v Bratislavě. Mezi roky 1971 a 1989 pracoval ve Vojenském historickém ústavu v Praze jako vědecký pracovník. Spolupráce s tiskem, rozhlasem , televizí , s filmem , lektorování, členství v redakčních radách, přednášky, literární besedy, šéfredaktor revue LF Přísně tajné.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu