Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

V poslední hodině

Johannes Steinhoff

Mustang | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 164, [16] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Vuško
Edice: 14. svazek ed. Pilot 49x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-85831-44-9 (soubor : váz.)
Vydáno v: Plzeň
Náklad: 10 000 ks
Poznámka: obálka Vlastimil Suchý
Vystaveno: st 20. ledna 2021 14:50
Číslo položky: 145053

Je rok 1945. Luftwaffe díky diletantství vrchního velení, nedostatečné vycvičenosti příliš čerstvých pilotů a obrovským ztrátám začíná zvolna podléhat morálnímu rozkladu a ztrácí svou sílu. Říšský maršál, který již nebyl v oblibě u Hitlera, označil své vlastní stíhače za zbabělce, protože Německo systematicky decimují nálety spojeneckých bombardérů a doporovodné stíhačky se volně prohánějí po jeho obloze.

Steinhoff spolu s Gallandem a řadou dalších špičkových stíhacích pilotů nejsou spokojeni ani se stavem letectva ani se svým postavením. Vzniká spiknutí proti Hermannu Göringovi a jeho pomocníkům. Je to poslední pokus ulehčit Německu v jeho "poslední hodině".

Komentáře ke knize
Johannes Steinhoff

Stíhací letec Luftwaffe v období 2. světové války, stíhací eso a držitel Rytířského kříže k Železnému kříži s dubovými ratolestmi a meči. Po havárii při startu roku 1945 utrpěl popáleniny, které ho poznamenaly na celý život i přes množství plastických operací. Po válce se účastnil budování nového spolkového německého letectva, Bundesluftwaffe, v USA se podílel na výcviku pilotů proudových letadel, v Paříži působil ve funkci velitele štábu leteckých sil NATO, Jako generálmajor pracoval coby německý zástupce ve štábu NATO ve Washingtonu D.C. a na konci jako generál stal na pozici inspektora nové Luftwaffe. Zemřel 21. 2. 1994 ve věku nedožitých 81 roků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat