Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Umění francouzské kuchyně : Kniha druhá

Julia Child, Simone Beck

Jota | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Umění francouzské kuchyně - Julia Child, Louisette Bertholle, Simone Beck (2014, Jota)
Vazba: Pevná
Počet stran: 727
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Kozák
Vydání: Vydání první
ISBN: 9788074628665
Vydáno v: Brno
Vystaveno: po 15. ledna 2024 11:38
Číslo položky: 731775

Kniha druhá
Nové revidované vydání
 
Pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručky všech milovníků francouzské kuchyně
 
 
Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.
 
Naleznete zde:

první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba,
polévky včetně rybích a bisque z darů moře,
masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine,
třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou,
lákavě sestavené zeleninové pokrmy,
záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky.

 
Do rukou se vám dostávají jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami. Bon appétit!
 
***
 
Julia Childová se narodila roku 1912 v kalifornské Pasadeně, kde také vyrostla. Za druhé světové války pracovala pro výzvědnou službu (OSS, předchůdce CIA) a při pobytu na Cejlonu se seznámila se svým budoucím manželem, diplomatem Paulem Childem. Služební povinnosti zavedly Paula do Paříže, kde mohla paní Childová rozvíjet svůj zájem o francouzskou kuchyni. Navštěvovala proslulou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a v roce 1952 založila s přítelkyněmi Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně. Julia Childová léta učila americké diváky vaření po francouzsku, od roku 1963 ve svém vlastním pořadu Francouzský šéfkuchař. Zemřela v srpnu 2004. Její paměti, Můj život ve Francii, na nichž pracovala s Alexem Prud’hommem, vyjdou v Nakladatelství JOTA v roce 2016.
 
Simone Becková prožila dětství v Normandii a vařit se učila od dětství. Původně studovala knihvazačství, avšak pod vedením znamenitých šéfkuchařů dále úspěšně rozvíjela své kuchařské schopnosti. I když většinu svého života prožila v Paříži a Provence, v Americe ji proslavila kuchařka Umění francouzské kuchyně a další dvě knihy, které vydala samostatně.

Komentáře ke knize
Julia Child

Julia Childová, nepřechýleně Julia Child, rodným jménem Julia Carolyn McWilliams byla americká kuchařka, propagátorka francouzské kuchyně, autorka knih o vaření a moderátorka televizních kulinářských pořadů. Narodila se 15. srpna 1912 v Pasadeně v Kalifornii v rodině podnikatele Johna McWilliamse, Jr. a jeho ženy Julie Carolyn Westonové, dcery Byrona Westona, zakladatele papírenské společnosti Weston Paper Company. Byla nejstarší ze tří dětí, měla bratra Johna a sestru Dorothy. Po dokončení základního a středního vzdělání pokračovala ve vysokoškolském studiu na Smith College v Northamptonu v Massachusetts, kde v roce 1934 získala diplom z angličtiny. Od mládí se věnovala též sportu, zejména tenisu, golfu a basketbalu, kde mohla uplatnit svoji výšku . Julia vyrostla na stravě, která se podávala v jejich rodině a která se řídila kulinářskými zvyklostmi Nové Anglie, odkud pocházela její matka. O vaření se příliš nezajímala až do doby, kdy potkala svého budoucího manžela Paula, který pocházel z rodiny s velkým zájmem o gastronomii. Po ukončení univerzitních studií odešla do New Yorku, kde pracovala jako kreativní textařka v reklamním oddělení nábytkářské firmy W. & J. Sloane. Do Kalifornie se vrátila v roce 1937 a čtyři roky psala pro místní tisk a spolupracovala s charitativní organizací Junior League v Pasadeně. Julia se během války zapojila do činnosti Office of Strategic Services , americké vojenské zpravodajské služby, jejímž úkolem byl sběr a analýza informací o zemích, které byly ve válce proti USA. Pracovala nejdříve ve Washingtonu a v roce 1944 byla poslána do Kandy na Cejlonu a později do Kchun-mingu v Číně. Tam se seznámila s Paulem Cushingem Childem, též pracovníkem OSS. Oddáni byli 1. září 1946 v Lumberville v Pensylvánii, potom se přestěhovali do Washingtonu. Paul Cushing Child pocházel z New Jersey a jako umělec a básník žil delší dobu v Paříži. Po válce nast...

Simone Beck

Francouzská kuchařka, autorka kuchařských knih, též zakladatelka kuchařské školy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat