Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tygři moře

Robert Ervin Howard

Laser | 2015


129 Kč 79 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 296
Jazyky: česky
Překladatel: Michael Bronec
Edice: 113. svazek ed. Fantasy 226x
Vydání: Fantasy (113.)
ISBN: 978-80-7193-399-1
Vystaveno: st 19. dubna 2023 17:14
Číslo položky: 540441

Sbírka povídek s hrdiny, které mohlo stvořit pouze pero mistra žánru fantasy Roberta E. Howarda.
Cormac Mac Art, válečník – vždy připraven bojovat se silami pekla a nočními můrami, pokud mu stojí v cestě, renegát – Kelt v čele bandy Vikingů bojující proti všem, pirát – pro přítele či jen z žertu by neváhal zaútočit i na věže bájné Atlantidy, vyvrženec – pro svár se svým králem odsouzen k smrti, pokud by se vrátil domů.
Turlogh OʼBrien, irský vyvrženec, strašlivý bojovník a schopný stratég.
V mnohých dobrodružstvích, kde sviští meče a bouří vlny oceánu, se setkáte s opravdovými muži. Bojují hrdě a nelítostně a nezaleknou se zla v jakékoli podobě.

Komentáře ke knize
Robert Ervin Howard

Robert Ervin Howard byl známý americký spisovatel žánru fantasy, historických dobrodružných příběhů, hororů a westernů. Zároveň s tím je považován za jednoho ze zakladatelů podžánru fantasy – sword and sorcery . Byl psychicky nevyrovnaným člověkem, toužícím žít v jiném světě. Spáchal sebevraždu poté, co se dozvěděl o blížící se smrti své matky. Na poli žánru fantasy měl jediného rivala, a sice J. R. R. Tolkiena, a právě Tolkienova a Howardova literární podobnost inspirovala moderní žánr hrdinské fantasy. Spolu se svými dvěma přáteli a korespondenty C. A. Smithem a H. P. Lovecraftem patřil k nejdůležitějším spisovatelům Cthulhu mýtu. Narodil se v Peasteru v Texasu, jako jediný syn cestujícího venkovského lékaře Dr. Isaaca Mordecai Howarda a jeho ženy trpící tuberkulózou, Hester Jane Ervin Howard. Rody obou rodičů měly bohaté kořeny napříč americkým jihem, s různými předky od bojovníků Konfederace v občanské válce po zemědělce. Právě motivy hrdosti, ztráty a zloby později dominovaly v Howardově fikci. Autorův časný život byl tráven cestováním po texaských dobytkářských maloměstech: Dark Valley , Seminole , Bronte , Poteet , Oran , Wichita Falls , Bagwell , Cross Cut , a Burkettu . Rozhovory s válečnými veterány a texaskými rangery, vyprávění duchařských příběhů jeho babičkou a bývalými otroky a návštěvy starých pevností a historických míst, to vše na něj velmi zapůsobilo a stalo se jeho inspirací. Po čase dosáhl věku teenagera a dychtivě hltal krvavé historky umírajícího pohraničníka a naučil se umění dlouhého příběhu. Během Howardova mládí měla jeho matka velký vliv na jeho intelektuální růst. Od mládí se zajímal o dráhu profesionálního spisovatele a svou první práci publikoval již v osmnácti letech. Jeho spisovatelská kariéra zasahovala do m...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více