Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Trialogy na hranicích Západu - chaos, tvořivost a znovuposvěcení světa

Ralph Abraham, Terence K McKenna, Rupert A Sheldrake

DharmaGaia | 2008

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 215
Jazyky: česky
Překladatel: Michal Synek
Edice: Nová éra 7x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-86685-09-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Art Matrix
Vystaveno: po 12. října 2020 15:36
Číslo položky: 119984

Kniha je záznamem diskusí mezi Ralphem Abrahamem, matematikem a předním odborníkem na teorii chaosu, Terencem McKennou, etnobotanikem a odborníkem na šamanismus, a Rupertem Sheldrakem, uznávaným biologem a autorem teorie morfogenetických polí, které se uskutečnily v Institutu v Esalenu v Kalifornii v roce 1989 a 1990.

Spolu s nimi se vnímavý čtenář může zúčastnit fascinující výpravy do hraničních oblastí lidského bádání, jako je vztah mezi chaosem a vnějšími podněty lidské představivosti, povaha času a krajního bodu Omega, či vyhlídky na překročení mezí vědeckého a mystického pohledu na svět.

Čím může chaos obohatit náš život? Je apokalypsa proroctvím naplňujícím samo sebe? Jak mohou vědci a mystikové spolu obývat jednu planetu? Vyvíjí se věčné přírodní zákony? Existuje říše za prostorem a časem, obsahující formy a zákony tvořivosti, organizace a evolučních procesů, nebo se vesmír utváří přímo za chodu? Jsou vizionářské rostliny naším spojencem a průvodcem a je theobotanika klíčem k probuzení? Jak můžeme zbořit fundamentální bariéry ve svých myslích, abychom mohli vykročit do nové etapy lidského dobrodružství?

Trialogy na hranicích Západu jsou výzvou pro nejhlubší úrovně našeho myšlení, zpochybňující naše názory na realitu, morálku a povahu života a vesmíru. Jsou knihou iniciační - knihou usilující přetvořit vnější i vnitřní krajinu naší kultury stejně jako vědu a lidskou mysl.

Tyto přátelské rozhovory mezi třemi hluboce vzdělanými a myšlenkově otevřenými muži představují i po patnácti letech od prvního vydání čelní vlnu jednoho směru současného západního vědeckého bádání.

Předmluva Jean Houstonová. Edice Nová éra. Přeložil Michal Synek. 1. vydání

„Trialogy... jsou minovým polem plným mentálních sond, jedinečným výplodem vznešeného kruhu džentlmenských géniů ve chvíli nejosvícenějšího osvícení... knihou iniciační – knihou usilující přetvořit vnější i vnitřní krajinu naší kultury, stejně jako vědu a lidskou mysl.“ Z předmluvy Jean Houstonové.

Komentáře ke knize
Terence K McKenna

Americký etnobotanik, odborník na šamanismus.

Ralph Abraham

Ralph H. Abraham je americký matematik . Byl členem katedry matematiky na University of California-Santa Cruz od roku 1968. Ralph Abraham získal titul Ph.D. z University of Michigan v roce 1960 a zastával různé pozice na UC Santa Cruz a Berkeley a Kolumbii a Princeton, je také hostujícím profesorem v Amsterdamu , Paříži, Warwicku, Barceloně, Basileji a Florenci. •Matematik a teoretik chaosu od roku 1958, •Profesor matematiky na Kalifornské Univerzitě v Santa Cruz od roku 1968, • Dříve profesor na univerzitě v Berkeley, Columbia, a Princeton, •Zakládající ředitel Visual Math Institute v Santa Cruz v Kalifornii, •Autor matematických textů, včetně Základy mechaniky a dynamiky s Jerrold Marsden •Autor filozofických knih včetně Chaos, Gaia, Eros a chaosu, kosmos, a kreativity s Rupertem Sheldrake a Terence McKennem, •Navrhl osnovy pro školy Ross , známky 5-12, s kulturním historikem William Irwin Thompsonem •Vede přednášky a semináře po celém světě o teorii chaosu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat