Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tragické osudy královen

Juliette Benzoni

1999

Štítky:

149 Kč 79 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 368
Jazyky: česky
Překladatel: Miroslava Filková
Edice: 2. svazek ed. Historické příběhy 9x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-86128-44-X (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Poznámka: obálka Radek Urbiš
Vystaveno: pá 11. listopadu 2022 9:33
Číslo položky: 437055

Kniha obsahuje dvacet portrétů převážně evropských královen, které musely svůj život a své city obětovat státnickým zájmům.
Autorka přibližuje královské dvory starověkého Egypta, středověké dvory anglické, španělské, dánské i již moderní srbský dvůr z počátků 20. století. Zachycuje příběhy žen, které neměly nárok na lásku i když ji očekávaly a samy milovaly. Často se nemohly realizovat ani jako panovnice a své výsadní postavení ztrácely mnohdy i vyhnanstvím. Z nejznámějších je zde portrét Theodory Byzantské, Eleonory Akvitánské, Johany Šílené, Kateřiny Howardové aj. Politické události jsou uvedeny jen na dokreslení, portréty jsou stručné, výstižné, čtivé.

Komentáře ke knize
Juliette Benzoni

Juliette Benzoni se narodila v roce 1920 v Paříži a vyrostla v Saint-Germain-des-Prés, v domě, kde bydlel Prosper Mérimée, Jean-Baptiste Corot a André-Marie Ampère. Zemřela 7. 2. 2016. Její postgraduální studium v Katolickém institutu v Paříži přerušila druhé světová válka, během které se provdala za Maurice Welshe, a přestěhovala se s ním do Dijonu. Během tohoto období studovala historii Burgundska, kdy načerpané znalosti uplatnila o několik let později při psaní série Catherine. V 1950, už coby vdova, opustila Francii a usadila se v Maroku, kde získala práci v reklamní agentuře. Tam se setkala se svým druhým manželem, kapitánem Benzonim, kterého si vzala v 1953, jen pár týdnů před jeho odjezdem do Indočíny. Zatímco její manžel odjel do Hue, Juliette se vrátila do Francie, kde pracovala jako novinářka pro časopis Journal du Dimanche. Proslavila se jako autorka četných románů s náměty čerpanými z francouzské historie.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více