Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tibetské nebe, peklo, ráj

Richard Erml, Zuzana Ondomišiová

Eminent | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 174
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zuzana Ondomišiová
ISBN: 978-80-7281-291-2
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Adam Friedrich
Vystaveno: po 4. prosince 2017 12:59
Číslo položky: 21288

Po dvanácti letech se autor intimního cestopisu Zuzanka a tibetské velehory vrací na „místo činu“. Titulní postava první knihy se mezitím stala uznávanou tibetoložkou a vyhledávanou průvodkyní po Tibetu, zatímco autor zůstal věrný divadelní kritice — k nemalé radosti mnoha herců a režisérů. Důvodem jejich druhé společné cesty do Tibetu se stalo natáčení hraného dokumentu podle autorova scénáře s tématem smrti a umírání, jimž tibetská kultura — na rozdíl od té naší — dokáže jít vstříc s otevřeností pro nás jen těžko představitelnou. Vznikl tak nejen film, ale i provokující cestopisná reportáž z průběhu natáčení v Nepálu a Tibetu. Na pozadí velkého tématu smrti se zde odehrává spíše komicko-tragický příběh lidských vztahů. V ironickém pozorování, jak „neduchovně“ a malicherně se může rodit duchovní film, se poznají mnozí z těch, kdo se v náročných podmínkách zájezdů do exotických zemí učí vycházet s druhými účastníky. Zájemce o Tibet jistě uspokojí průvodcovský komentář Zuzany Ondomišiové z míst filmování, které skončilo v krajině západního Tibetu pod mystickou horou Kailás.

Komentáře ke knize
Richard Erml

Richard Erml se narodil 1. června 1961 v Praze, roku 1984 absolvoval dramaturgii a scenáristiku na pražské FAMU. Do listopadu '89 byl zaměstnán jako topič v nemocnici na Vinohradech, poté jako redaktor Zemědělských novin a kulturního čtrnáctideníku Scéna. Od znovuzaložení Divadelních novin v roce 1992 zde pracuje jako divadelní kritik a publicista. Přispívá do týdeníku Reflex a do Mladé fronty Dnes, externě spolupracuje s Českou televizí jako dramaturg dokumentů. Roku 2002 vydal v nakladatelství Petrov prozaickou prvotinu Zuzanka a tibetské velehory . Richard Erml je podruhé ženatý, z prvního manželství má dceru Marianu a syna Matyáše. S tibetoložkou Zuzanou Ondomišiovou mají syna Tašiho a plánují společný návrat do Tibetu.

Zuzana Ondomišiová

Je absolventka etnologie FF UK. Od své první návštěvy v roce 1988 se do Tibetu vrací pravidelně. Věnuje se zpřístupňování tibetské kultury prostřednictvím přednášek, externě působila na FF UK v Praze a FF Ostravské univerzity. Podílí se na překladech a vydávání knih o tibetské kultuře, je spoluautorkou fotografické knihy Tibet ? země pod ochranou bohů. Přispěla k realizaci dokumentárních filmů V kruhu znovuzrození, Dotek z druhého břehu aj. Připravila řadu etnografických výstav a je spoluzakladatelkou Nadačního fondu Potala.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet