Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Technokněží

Alejandro Jodorowsky

Crew | 2017

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 406 stran
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zoran Janjetov
Překladatel: Richard Podaný
Edice: Světové komiksy česky 197x, Mistrovská díla evropského komiksu 7x
Vydání: V tomto souboru vydání první
ISBN: 978-80-7449-482-6
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Fred Beltran
Vystaveno: čt 3. března 2022 13:19
Číslo položky: 290295

DALŠÍ EPICKÝ PŘÍBĚH ZE SVĚTA METABARONŮ A INCALU.

"Naučil jsem se lhát, zrazovat, šidit, krást, zneužívat a ničit druhé, jen abych zmnožil své jmění. Prostě vše, co potřebuje správný technokněz..."

Produkt brutálního znásilnění, alabastrově bílý chlapec s příhodným jménem Albino, má jeden jediný cíl. Stát se členem řádu technokněží a stvořit videohry, které ovlivní všechny občany v galaxii... nebo zemřít při snaze toho dosáhnout. Což se mu může velmi lehko přihodit, protože cesta k tomu stát se technoknězem je složitá a Albino bude muset absolvovat mnoho smrtících zkoušek.
A tím jeho cesta teprve začíná. Nebezpečí číhají ve virtuální realitě, v politických intrikách i v barbarství vyzbrojeném nejmodernější technikou. Nemluvě o jeho sourozencích... a o ničivém techno moru, který postupně zamořuje galaxii.

Pokud je Incal o mystické cestě za osvícením a Kasta metabaronů má blízko k řeckým tragédiím, Technokněží si berou inspiraci z Bible a příběhu nalezence, který má vyvést národ do země zaslíbené. Sledujeme jak jeho cestu k velkolepému cíli skrz celou galaxii, tak dospívání a pouť k sebepoznání. Jodorowsky v Technokněžích spojuje techniku s duchovnem. Stvořil něco zcela nového: mystický kyberpunk.

Komentáře ke knize
Alejandro Jodorowsky

Alejandro Jodorowsky Prullansky je chilsko-francouzský filmař, herec, mystik, filosof, autor komiksů, dramatik a spisovatel, někdy řazený k surrealismu. Svou duchovní nauku nazval psychomagie. Narodil se na severu Chile poblíž Iquique v židovské rodině z Ukrajiny. V roce 1939 se rodina přestěhovala do Santiaga, kde se seznámil s básníky Nicanorem Parrou a Enriquem Lihnem. V 50. letech odjel do Paříže, aby se zde učil pantomimu u mima Etienne Decrouxe. Poté založil s Fernandem Arrabalem a Rolandem Toporem avantgardní skupinu performančního umění nazvanou Mouvement panique. Roku 1966 vytvořil svůj první komiks , roku 1967 natočil první film . Roku 1970 zaujal netradičním filmovým westernem El Topo. Film nadchl Johna Lennona a Yoko Ono, kteří poskytli Jodorowskému milion dolarů na další film. Výsledkem byl kultovní snímek La Montaña Sagrada z roku 1973. V něm Jodorowsky otevřel své velké téma esoteriky. Byl poté blízko k realizaci velkého projektu, adaptaci románu Duna Franka Herberta . Projekt však zkrachoval, protože jeho rozpočet a nekonformní zpracování nechtěla zaštítit žádná produkční společnost. Natočil pak ještě tři filmy, ovšem již jen v undergroundové produkci. Známým se stala jeho science-fiction komiksová série Incal z let 1981–1989, na které spolupracoval s kreslířem Moebiem. Koncem 80. let se opět obrátil novým směrem a rozvinul vlastní filosoficko-spirituální syntézu s terapeutickými ambicemi, kterou nazval psychomagie a jež je postavena z velké části na studiu tarotu, imaginaci, interpretaci snů a symbolů. V Paříži začal provozovat psychomagickou terapeutickou praxi, za níž si nechává platit pouze dopisy klientů. Principy této praxe vysvětluje v knize rozhovorů Psychomagie: nástin panické terapie . Vede psychomagické dílny a semináře v různých zemích. V roce 2013 byl...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více