Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tatínkova holčička - Čas návratů - Zázračný rok - Poslední detektiv

Mary Higgins Clark, Robert Crais, Patricia Gaffney, Geraldine Brooks

Reader's Digest Výběr | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 575
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 153x
Vydání: 1
ISBN: 80-86196-87-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 21. ledna 2023 10:28
Číslo položky: 480532

Publikace obsahuje čtyři světově proslulé bestsellery anglických a amerických autorů ve zkrácené verzi.

Kniha obsahuje tyto tituly:

1) Mary Higgins Clarková: Tatínkova holčička - Novinářka Ellie Cavanaughová žije ve stínu tragické události. Jako sedmiletá objevila tělo své zavražděné sestry Andrey a pocit viny ji pronásleduje dodnes. Když má být po třiadvaceti letech propuštěn z vězení Andrein vrah a jeho vlivná rodina se pokouší o očištění jeho jména, dostává Ellie příležitost zjistit pravdu a vypořádat se s minulostí, pokud svoje pátrání přežije.

2) Geraldine Brooksová: Zázračný rok - Když na jaře roku 1666 vypukne v malé vesnici severně od Londýna mor, obyvatelé se rozhodnou dobrovolně se odříznout od okolního světa, aby zamezili dalšímu šíření nákazy. Řádění zhoubné nemoci ve svých řadách ovšem nezabrání. Z pohledu Anny Frithové, mladé vdovy a matky dvou dětí, ale bolestný rok nepřináší jenom zkázu, ale i nový začátek.

3) Robert Crais: Poslední detektiv - Elvis Cole, veterán z Vietnamu, pracuje jako soukromý vyšetřovatel. Ani dokonalý výcvik u elitní jednotky Rangers ho ale nepřipravil na situaci, ve které musí pátrat po únosci desetiletého syna své přítelkyně. Malý Ben zmizel v době, kdy ho měl Elvis na starost, a jediným vodítkem je telefonát, podle kterého je únos vyrovnáním účtů z minulosti.

4) Patricia Gaffneyová: Čas návratu - Anna Catalano žije po léta v přesvědčení, že teta Rose kdysi zradila její důvěru. Když se ale nechá přemluvit, aby Rose pomohla s vedením rodinné restaurace, začíná se jí minulost rýsovat v novém světle. A nejen minulost. V osobě Masona Winograda poznává muže, kvůli kterému je ochotná přehodnotit svoji představu o budoucnosti.


Komentáře ke knize
Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark byla americká spisovatelka irského původu, autorka detektivních románů. Její kniha „Kam se poděly děti“ je podle Mystery Writers of America zařazena mezi 100 nejlepších detektivních románů všech dob. Spisovatelkou je také její dcera Carol Higgins Clark – některé knihy napsaly společně. Řada jejich knih byla zfilmována. Narodila se na Štědrý den roku 1927. Její otec byl irský přistěhovalec a její matka Američanka irského původu. Před svatbou pracovala jako sekretářka nebo letuška Pan American Airlines, zúčastnila se i posledního letu této společnosti do Československa před uzavřením železné opony. Dne 26. prosince 1949 se provdala za Warrena Clarka. V manželství se jim narodilo pět dětí. Po svatbě začala psát povídky, její první příběh koupil časopis Extension Magazine až po šesti letech a čtyřiceti odmítnutích. Po smrti svého manžela v roce 1964 začala studovat filozofii a přivydělávala si psaním rozhlasových scénářů. V roce 1968 vydala první román „Aspire to the Heavens“, který byl životopisem George Washingtona, v roce 1975 první detektivku „Where Are the Children?“ a v následujících letech řadu dalších detektivních románů. V roce 1987 se stala prezidentkou Americké asociace detektivních autorů a mnoho let zasedala v jejím předsednictvu. V roce 2002 vydala svou autobiografii „Kitchen Privileges“, napsala také knihu pro děti „The Magical Christmas Horse“ . Její knihy byly bestsellery, získaly řadu ocenění a byly přeloženy do mnoha jazyků. Zemřela na Floridě v 92 letech v roce 2020.

Robert Crais

Robert Crais je americký spisovatel, autor detektivních románů, z nichž mnohé obdržely literární ceny. Jeho dílo je překládáno i do češtiny. Narodil se v Independence v Louisianě, poblíž Baton Rouge. Jeho otec pracoval v ropné rafinerii, vyrůstal jako jedináček.. Než začal psát, studoval na Státní univerzitě v Louisianě strojní inženýrství. V roce 1976 se přestěhoval do Hollywoodu, kde se uplatnil jako scenárista televizních seriálů a filmů, např. Hill Street Blues, Cagney & Lacey a Miami Vice. Za scénář k Hill Street Blues získal nominaci na cenu Emmy. V polovině 80. let začal psát romány. Roku 1987 uveřejnil první z nich s názvem The Monkey's Raincoat, za který obdržel Anthony Award za nejlepší prvotinu. V tomto románu už vystupují dva protagonisté jeho pozdějších románů: soukromý detektiv Elvis Cole a jeho přítel Joe Pike. Jedním z hlavních témat Craisových románů je čest a osobní integrita jako základní životní hodnota. V roce 2005 byl zfilmován jeho román Rukojmí v hlavní roli s Bruce Willisem. Crais žije v Santa Monica v Kalifornii. séŕie Elvis Cole a James Pike Mimo sérii Elvis Cole a James Pike 2000: Demolition Angel 2001: Hostage 2006: The Two-Minute Rule 2013: Suspect V tomto článku byl použit překlad textu z článku Robert Crais na anglické Wikipedii.

Patricia Gaffney

Narodila se v Tampě na Floridě, takže je spolurodačkou Sandry Lee… poté vyrůstala na předměstí Washingtonu D.C. Je to vzdělaná žena, protože získala bakalářský titul v oboru angličtina a filozofie, a navíc studovala literaturu na několika univerzitách, včetně londýnské. Poté patnáct let pracovala jako soudní zapisovatelka na volné noze… a na těchto základech začala psát. První knihou byla historická romance, která vyšla v roce 1989. Do roku 1997 ještě stihla stvořit 11 romancí, kterým se dostalo patřičných ocenění.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více