Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Vážení zákazníci, od 2:45 bude na webu probíhat údržba, stránka bude zhruba 1 hodinu nedostupná. Za komplikace se omlouváme.

Taková normální kuchařka PODPIS ZDENĚK POHLREICH : jednoduché recepty z dostupných surovin

Zdeněk Pohlreich

Sevruga, s.r.o. | 2019


499 Kč

Stav:
Velmi dobrý
, podpis obsahuje podpis či autorskou dedikaci
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 195
Jazyky: česky
Vydání: Vydání první
ISBN: 9788090689374
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 20. prosince 2023 9:12
Číslo položky: 716752

Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého - Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí. Takové recepty, které má ráda a rozumí jim většina z nás a ze kterých se i každý spokojeně a chutně nají. Ani já doma nevařím jinak – hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádá věda. Kniha je souborem jen hlavních jídel a variací omáček, které můžete různě kombinovat. Obsahuje i několik receptů, které ukážou, jak zužitkovat to, co se zrovna nespotřebovalo a co lze použít i další den. A také vám poradí, jaké suroviny mít doma skladem, aby paleta toho, co si doma můžete uvařit, byla co nejširší. Čím dál tím víc mi připadá, že to, čemu se říká normální, ve společnosti dramaticky vymírá a stává se nenormálním. Pokud se mi s touto knihou podaří rozšířit repertoár vašeho každodenního normálního stravování, budu moc rád.

Komentáře ke knize
Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima. V letech 2009 až 2018 moderoval pořad Ano, šéfe! Poté, co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchař. Vaření jej nejprve vůbec nebavilo. Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop. Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1986 se k ní rozhodl. Realizoval ji o tři roky později. Přes jeden rok strávil v Nizozemsku jako šéfkuchař restaurace Het Schellinkje, odtud po obdržení povolení odjel do australského Adelaide, kde mu v začátcích pomáhal strýc. Začal jako sous-chef v restauraci La Guillotine, v níž se později stal šéfkuchařem. Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejných pozicích v pražských hotelech Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. V roce 2007 založil vlastní podnik v ulici Na Poříčí poblíž Náměstí Republiky – Café Imperial ve stylu prvorepublikových Grand Café. O rok později zakládá druhou restauraci Divinis na Starém Městě za Týnským chrámem, ta je vedena v italském duchu. Zatím posledním přírůstkem do sítě Pohlreichových podniků je v roce 2016 otevřené moderní české bistro Next Door by Imperial, které se nachází naproti první restauraci. Do povědomí široké veřejnosti se Zdeněk Pohlreich dostal díky jeho působení v pořadech TV Prima. Mezi ty nejznámější patří gastronomické reality-show Ano, šéfe! a Na nože podle námětu britských pořadů kuchaře Gordona Ramseyho. K těmto dvěma prvním pořadům se později přidaly také Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem, Vařte jako šéf!, Už dost, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe! a Zdeňkova akademie. Zdeněk Pohlreich je také autorem mnoha kuchařek. V současnosti učí na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze a vede několik kurzů v rámci Pražského kulinářského institutu.[...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu