Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Svět dávných Slovanů

Zdeněk Váňa

Artia | 1983


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 239
Jazyky: česky
Ilustrátor: Pavel Major, Pavel Vácha
ISBN: 37-008-83
Vydáno v: Praha
Náklad: 10 000 ks
Poznámka: obálka Bohuslav Blažej
Vystaveno: pá 16. prosince 2022 9:55
Číslo položky: 460460

Záslužná a podnětná vědecká práce Zdeňka Váni patří mezi ta díla, která přivítají odborníci i široká kulturní veřejnost.
Kniha podává obraz o současném stavu bádání v oblasti Slovanů. Přibližuje nejen poutavým podáním a citlivě volenou fotografickou dokumentací, ale také vynikajícími kresbami Pavla Majora. Čtenářům se dostává do rukou dlouho potřebná publikace, jejíž význam dokládá skutečnost, že srovnatelné dílo s touto tematikou dosud ve světě nebylo vydáno.

Komentáře ke knize
Zdeněk Váňa

PhDr. Zdeněk Váňa, CSc. se narodil 13.2.1924 v Čákovičkách nedaleko Prahy. V letech 1945 - 1948 studoval archeologii a české dějiny na Karlově univerzitě v Praze. Pracoval pak jako archeolog v muzeu v Teplicích v severozápadních Čechách. V roce 1953 přešel do Slovanského ústavu Československé akademie věd v Praze, kde spolu s prof. Janem Eisnerem vydával jako výkonný redaktor periodický sborník Vznik a počátky Slovanů. Od roku 1964 působil jako vědecký pracovník archeologického ústavu ČSAV v praze. Prováděl řadu výzkumů časně středověkých hradišt' v Čechách, např. v Zabrušanech, Vlastislavi, Bílině, Levousích, Libušíně. 10 let vedl rozsáhlý výzkum na Budči, jednom z hlavních center vznikajícího českého státu. Zaměřuje se na dílčí i obecné problémy slovanské etnogeneze, kulturního vývoje i archeologického výzkumu historických počátků Slovanů. Studoval v četných evropských muzeích, přednášel doma i v zahraničí, např. ve Varšavě, Berlíně, Bělehradě, Göttingenu atd. Publikoval množství článků a studií v odborných časopisech, vedle samostatných publikací, jako Objevy ve světě dávných Slovanů. Kniha Svět dávných Slovanů je výsledkem více než 30-ti letého studia a výzkumné činnosti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat