Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Svědectví kostí

Kathy Reichs

BB art | 2016


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 304
Jazyky: česky
Překladatel: Kristýna Kučerová
Edice: 18. svazek ed. Temperance Brennanová 18x
ISBN: 978-80-7507-595-6
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: pá 4. listopadu 2022 13:59
Číslo položky: 432268

Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel…
Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná udělat téměř cokoli. Třeba i zrušit cestu za přítelem Andrewem Ryanem, který ji požádal o ruku. Protože když jde o vraždu, osobní život musí počkat.
Na Tempe se obrátila Hazel „Lucky“ Strikeová, která se věnuje amatérskému vyšetřování neobjasněných zločinů. Hazel se domnívá, že vězněná a mučená dívka, jejíž hlas se ozývá na zvukovém záznamu, je několik let pohřešovaná Cora Teagueová. A navíc se ukazuje, že Tempe má nejspíš Cořiny ostatky ve své laboratoři. Tempe se pouští do vyšetřování, které ji přivádí do odlehlých venkovských končin, odhaluje další záhadná zmizení i nepřirozená úmrtí. Přišla právě zde dívka o život? Kam se poděl její „divný“ kamarád? A kolik toho ví fanatický kněz, který u svých oveček bojuje se satanem? To jsou jen některé z mnoha otázek, na které Tempe hledá odpověď v místní náboženské komunitě. Ovšem v ní se setkává jen s nedůvěrou, mlčením a všudypřítomným ďáblem, kterého je třeba vymýtit.
Soudní antropoložka Tempe Brennanová, hrdinka románů spisovatelky Kathy Reichs a také televizního seriálu Sběratelé kostí, chce zjistit pravdu o zmizelých mladých lidech, a tak se dostává do míst, kde se ďábel směje a lidé pláčou. Ale Tempe se nedá odradit, protože víc než nadpřirozených sil se bojí předsudků a zla, které má každý člověk v sobě.
Kathy Reichs je stejně jako její literární postava Temperance Brennanová soudní antropoložkou. Působí jako profesorka antropologie na Severokarolínské univerzitě v Charlotte. Narodila se v Chicagu, kde získala doktorát z filozofie na Severozápadní univerzitě. Nyní působí střídavě v Charlotte a Montrealu a často spolupracuje jako soudní znalkyně při soudních líčeních.
Proslavila se hned svým prvním románem Přijdu tě zabít, který v roce 1997 získal Ellisovu cenu za nejlepší prvotinu. I další tituly byly velmi úspěšné: Mrtvá světice, Smrtící rozhodnutí, Osudová cesta, Vážná tajemství, Divoké kosti, Smutné pondělí, Svaté kosti, Kosti v písku, Kosti na popel, Ďáblovy kosti, 206 kostí, Pavoučí kosti, Temné kosti, Kosti jsou věčné, Kosti zmizelých, Kosti nikdy nelžou a Svědectví kostí. Spolu se svým synem Brendanem napsala sérii dobrodružných knih pro mládež o patnáctileté Tory, blízké příbuzné Tempe Brennanové – Virus, Poklad, Šifra, Únos a Zúčtování. Televizní seriál Sběratelé kostí, jehož je spisovatelka producentkou, se vysílá již jedenáctou sezonu.
Více informací najdete na www.kathyreichs.com
htttp://twitter.com/KathyReichs
www.facebook.com/kathyreichsbooks

Komentáře ke knize
Kathy Reichs

Kathleen Joan „Kathy“ Reichs je americká forenzní antropoložka a spisovatelka. Podle jejích knih byl natočen seriál Sběratelé kostí. Patří k osmaosmdesáti soudním antropologům jmenovaným Americkou radou soudní antropologie a je členkou Výkonného výboru rady a místopředsedkyní Americké akademie soudních věd a členkou Poradní rady národního policejního sboru v Kanadě. Působí jako profesorka antropologie na Severokarolínské univerzitě v Charlotte. Narodila se v Chicagu, kde získala doktorát z filozofie na Severozápadní univerzitě. Je držitelkou čestného doktorátu Concordia University v Montréalu. Nyní pracuje jako soudní antopoložka střídavě v Charlotte a v Montréalu a často spolupracuje jako soudní znalkyně při soudních líčeních. Je autorkou šestnácti detektivních novel, které byly přeloženy do 30 jazyků včetně češtiny. Proslavila se hned svým prvním románem Přijdu tě zabít , který v roce 1997 získal Ellisovu cenu za nejlepší prvotinu. V něm poprvé vystupuje hrdinka Temperance "Tempe" Brennanová, která je stejně jako spisovatelka forenzní antropoložkou a která má řadu stejných vlastností jako sama spisovatelka. Se svým synem Brendanem začala psát i knihy pro mládež , ve kterých líčí dobrodružství čtrnáctileté Tory Brennanové, blízké příbuzné její hrdinky z detektivních románů, Její zatím poslední knihou je román "Bones Are Forever" . Kathy Reichs je producentkou a autorkou předlohy televizního seriálu Sběratelé kostí, který se natáčí již dvanáctou sezónu. V seriálu je antropoložka Temperance Brennanová mladší než v knihách a i její soukromý život se od toho knižního odlišuje.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat