Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Šumava v proměnách času I : Číslo I - revue Jungbauerova šumavského vlastivědného spolku

Jungbauerův šumavský vlastivědný spolek | 2014


299 Kč 239 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 208
Jazyky: česky
Editor: Martin Bürger
ISBN: 978-80-905804-0-4
Vystaveno: st 16. února 2022 11:58
Číslo položky: 282559

Revue Šumava v proměnách času je novým periodikem, které nabízí čtenářům články a studie mapující vývoj šumavské kulturní krajiny a zachycuje složité životní příběhy a osudy zdejších obyvatel.

Revue je rozdělena do šesti tematických oddílů s texty o historii tohoto regionu, o způsobech života v minulosti a dnes, o významných osobnostech, které mají na Šumavě své kořeny či se jejich životní osudy s tímto krajem protnuly.

Pozornost je věnována památkám i tvorbě spisovatelů pocházejících ze Šumavy či o Šumavě píšících. Každé číslo uzavírá rozhovor s pamětníkem či s významnou osobností, která na Šumavě žije nebo k ní má blízký vztah. Součástí obsahu je bohatý obrazový doprovod.

Jungbauerův šumavský vlastivědný spolek navazuje svým působením na činnost Šumavského muzea, které bylo založeno v Horní Plané coby první šumavská muzejní instituce na počátku 20. let minulého století. Na jeho vybudování se podílel Gustav Jungbauer, významný historik a etnograf, rodák z Předního Hamru u Horní Plané, který vystupoval po dlouhá léta jako vůdčí osobnost muzea a k jehož odkazu se spolek svým názvem hlásí. Spolek se zabývá odborným zpracováním, popularizací a propagací šumavské historie, vlastivědy a národopisu.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat