Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Strategické volby pro českou společnost : teoretická východiska

Martin Potůček, Jiří Musil, Miroslava Mašková

Sociologické nakladatelství | 2008


399 Kč 269 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 375
Jazyky: česky
Edice: 51. svazek ed. Studie 91x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-86429-86-1 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 27. října 2020 15:14
Číslo položky: 123534

Publikace, kterou zpracoval tým pracovníků Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd UK, objasňuje problémy, vývojová ohrožení a rozvojové příležitosti české společnosti ve výhledu budoucích desetiletí. Shromažďuje relevantní teoretické výklady jejích sociálních, ekonomických, politických a institucionálních proměn na cestě hledání dynamické rovnováhy mezi uplatněním trhu, státu a občanského sektoru, mezi různými úrovněmi vládnutí (především úrovní národního státu a Evropské unie), to vše s přihlédnutím k subjektivním charakteristikám zúčastněných aktérů (elit a veřejnosti).Publikace vznikla z potřeby opřít souhrnné problémově orientované prognózování vývoje země o solidní teoretické základy. Je určena vědeckým pracovníkům, empiricky orientovaným výzkumníkům a studentům zabývajícím se povahou a problémy soudobých společností v poznávacím rámci strategicky orientované veřejné politiky. Bude originální a podnětnou pomůckou pro pracovníky koncepčních útvarů na různých úrovních veřejné správy, podniků i institucí občanského sektoru. Své v ní najdou i občané a novináři hlouběji se zajímající o veřejné záležitosti.

Komentáře ke knize
Martin Potůček

Martin Potůček je vysokoškolský pedagog, analytik veřejné politiky, prognostik a publicista. V minulosti se výzkumně zabýval cílovým chováním diferencovaných sociálních aktérů, procesy kultivace a uplatnění lidského potenciálu, faktory ovlivňujícími zdraví a zdravotní politikou. V současné době se orientuje na zkoumání procesů formování a realizace veřejné a sociální politiky v České republice a dalších postkomunistických zemí se zaměřením na regulační funkce trhu, státu a neziskového sektoru, na problémy reformy veřejné správy, na procesy evropské integrace a na zpracování vizí a strategií pro český stát. U nás i v zahraničí se do konce roku 2010 autorsky, případně autorsky i editorsky, podílel na 60 odborných knihách a třech učebnicích, publikoval přes 70 původních prací v odborných časopisech a téměř 100 výzkumných zpráv a projektů politik

Jiří Musil

Narozen 20. 2. 1928 v Ostravě, zemřel 16. 9. 2012 v Praze. Sociolog, působil na několika univerzitách a také Výzkumném ústavu výstavby a architektury. Publikoval především z oblasti sociologie města, bydlení a urbanizace.

Miroslava Mašková

Narozena 1957 v Praze. Demografka, práce z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více