Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Stalingrad : peklo na Volze

Guido Knopp, Rudolf Gültner

Ikar | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 366
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Čadský
Vydání: 1
ISBN: 80-249-0610-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Miloslav Disman
Vystaveno: ne 25. října 2020 12:18
Číslo položky: 123337

Peklo na Volze.

Kruté boje Wehrmachtu s Rudou armádou u Stalingradu a zánik německé 6. armády na přelomu let 1942-1943 za 2. světové války.
Operace "Fall Blau" měla dovést německou armádu v r. 1942 až na Kavkaz a k ropným polím u Kaspického moře. "Stratég stratégů" Adolf Hitler ale vyžadoval od svých již poněkud oslabených armád na východní frontě nesplnitelné. Úkolem byl pověřen nejbojeschopnější německý svazek, 6. armáda, v čele s nově jmenovaným velitelem Friedrichem Paulusem, který byl sice znamenitým stratégem, ale neměl mnoho praktických zkušeností. Stalingrad, který byl v původních plánech jen jedním z mnoha měst, se stal pro A. Hitlera posedlostí, pro statisíce německých a ruských vojáků i civilistů ledovým hrobem... Podrobný popis situace na východní frontě v r. 1942 a zběsilých bojů u Stalingradu i přímo ve městě je doplněn vzpomínkami a zajímavými úryvky z deníků a dopisů německých vojáků. Fotografie, seznam literatury, rejstřík.
1.vydání.

Komentáře ke knize
Guido Knopp

Guido Knopp je německý novinář, publicista, historik, zabývající se studiem moderních dějin . Guido Knopp se narodil v Treyse, Hesensku, avšak od dvou let věku vyrůstal v bavorském Aschaffenburgu, kam se rodina tehdy přestěhovala. Jeho rodina je z otcovy strany původem z Horního Slezska, z matčiny strany z Horního Hesenska. Po maturitě na gymnáziu studoval historii, politiku a žurnalistiku ve Frankfurtu nad Mohanem, Amsterdamu a Würzburgu. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Guido Knopp na německé Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat