Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sňatek mezi Východem a Západem

Bede Griffiths

Cesta | 1997

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 217
Jazyky: česky
Překladatel: J Hermach, Josef Hermach, Alžběta Černušková, Jozef Hermach
Vydání: 1
ISBN: 80-85319-70-5
Vydáno v: Brno
Vystaveno: čt 1. listopadu 2018 9:23
Číslo položky: 43468

Sňatek mezi Východem a Západem je jednou z legendárních knih. Je to radostná oslava života a náboženství v Indii, oslava mystické zkušenosti společné všem kulturám. V každé velké náboženské tradici, píše autor, je absolutní transcendence považována za cíl, za definitivní odpověď na všechny lidské otázky.
Kapitoly: I. Objevení Indie, II. Védské zjevení - Védský mýtus: kosmická vize, Zjevení upanišad: poznání sebe, Zjevení osobního Boha, Učení o nedualitě, Nejvyšší tajemství, III. Židovské zjevení - Mytologie Starého Zákona, Mýtus o novém stvoření, Mýtus o ztraceném ráji, Mýtus o zaslíbené zemi, Mýtus o exodu, Mýtus o Mesiáši a jeho království, Mýtus o Novém Jeruzalému a božím městě, IV. Křesťanské zjevení: znovuzrození mýtu - Cesta intuitivní moudrosti, Mýtus o Kristu, Mýtus o církvi.

Komentáře ke knize
Bede Griffiths

Anglický benediktinský mnich Bede Griffiths OSB Cam žil po více než 35 let v Indii. Od roku 1968 se v Tamilnádu účastnil průkopnického pokusu založit v Indii křesťanskou komunitu, která by se přizpůsobila hinduistickému způsobu života a myšlení, která by se řídila zvyklostmi hinduistického ášramu a byla centrem, kde se lidé různých náboženství mohou setkávat a společně růst k oné jednotě v Pravdě, která je cílem každého náboženství.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu