Dostupnost: | Vyprodáno |
Počet stran: | 3 svazky (173; 95; 92 ) |
Jazyky: | česky |
Obsažené svazky: |
Snadno & rychle 2015 1 (173 s., 1. vyd.)
Snadno & rychle 2 2016 (95 s., 1. vyd.) Snadno & rychle 3 2020 (92 s., 1. vyd.) |
Ilustrátor: | Pavel Bílek |
Vydání: | První vydání |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | pá 17. února 2023 10:45 |
Číslo vydání: | 2195265 |
Po obrovském úspěchu jeho předcházejících knih Klenoty evropské kuchyně, Kouzlo kuchyně Čech a Moravy a Poklady klasické české kuchyně si bere na paškál dnešní uspěchanou dobu. V knize SNADNO & RYCHLE nabízí čtenářům 111 receptů, které mají jedno společné - jídla připravíte rychle. Recepty nejsou složité a vycházejí z běžně dostupných surovin. Hlavní důraz je kladen na rychlost přípravy. SNADNO & RYCHLE Romana Vaňka je ideální kuchařka pro všchny, kdo chtějí vařit a přitom mají málo času. Zároveň uspokojí každého milovníka dobrého jídla a s její pomocí zvládnou uvařit i začátečníci. Recepty jsou popsány srozumitelně a krok za krokem vám vysvětlí, jak na to. 111 receptů je rozděleno do devíti kapitol a nechybí ani fotografie, kterých v knize SNADNO & RYCHLE najdete více než dvě stovky.
Roman Vaněk je popularizátor oboru gastronomie, odborný gastronomický poradce, autor kuchařských bestsellerů, moderátor, scenárista, publicista, průvodce rozhlasovými pořady, tvůrce internetových pořadů o gastronomii a zakladatel Pražského kulinářského institutu. Od jara 2018 spolupracuje s novou internetovou televizí MALL.TV. Jeho autorský internetový pořad Peklo na talíři byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Life Sciences Film Festival cenou studentů a v roce 2013 získal nejvyšší ocenění Křišťálové Lupy ve dvou kategoriích . Narodil se v Praze. Původně se věnoval fotografii. V letech 1984 až 1988 vystudoval Střední odbornou výtvarnou škola V. Hollara v Praze. Po skončení školy nastoupil do Československé tiskové kanceláře jako laborant a fotograf. Po listopadové revoluci v roce 1989 spoluzakládal Studentské listy, souběžně spolupracoval s Lidovými novinami jako fotoreportér. V letech 1993-2005 působil jako zástupce předních brazilských producentů obuvi pro ČR, Slovensko, Estonsko a Lotyšsko. Od roku 2002 začal dovážet brazilská vína a stal se tak historicky prvním dovozcem brazilských vín do ČR. Brazilskou vinařskou asociací byl zvolen členem prestižní mezinárodní poroty Avaliação dos Vinhos Brasileiros pro rok 2006. O brazilském vinařství a gastronomii přednášel v České republice, Německu, Estonsku a Norsku. V letech 2004 až 2007 absolvoval kurzy vaření v hotelu Radisson SAS Alcron pod vedením Jiřího Štifta. Na obchodních zahraničních cestách se seznamoval s gastronomií navštívených zemí. Protože neměl oficiální vzdělání v oboru gastronomie, doplnil si je v roce 2011 absolvováním Střední školy gastronomické a hotelové v Praze, kde získal výuční list v oboru kuchař. V roce 2007 založil s manželkou Janou Pražský kulinářský institut, který nabízí profesionální kuchařské kurzy pro laickou i odbornou veřejnost a ve které nyní působí jako ředitel a lektor. V roce 2010 založil společně se Zdeň...
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem