Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Slyšte, slyšte : osudy amerických námořníků v druhé světové válce

Edwin Palmer Hoyt

OLDAG | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 250
Jazyky: česky
Překladatel: Libuše Čižmárová
Edice: Kruté Tichomoří 0x
Vydání: 1
ISBN: 80-85954-94-X
Vydáno v: Ostrava
Poznámka: obálka Zbyněk Janáček
Vystaveno: st 28. října 2020 18:01
Číslo položky: 123835

Pro čtenáře snadno přístupný beletrizující soubor příběhů o vojácích amerického námořnictva, podávající obraz klíčových událostí válečné historie 2.světové války.

Autor oslovuje knihou nejširší čtenářskou veřejnost. V jednotlivých 48 poměrně krátkých a jasně psaných kapitolách se odvíjejí příběhy příslušníků amerického vojenského námořnictva tak,jak osobně prožívali vojenské operace během stěžejních momentů 2.světové války(Pearl Harbor, Korálové moře, Midway, Guadalcanal, Normandie, jižní Francie, Leytský záliv, Noumei, Manila, Okinawa...).Stejně jako u dvou předchozích titulů "Válka provianťáků" a "Letci" nejde o historické pojednání, ale o vyprávění, která autor zpracoval na základě ústních svědectví a písemných dokumentů přímých účastníků. Přestože není záměrem podat výklad politické strategie ani jedné ani druhé válčící strany, operace námořních vojsk během 2.světové války líčené z pohledu jednotlivých individuálních osudů samy o sobě odkazují na obecnější politické a mravní principy lidského jednání. Fotografická příloha obsahuje autentické záběry z námořních operací a vybrané fotografie členů amerického vojenského námořnictva.

Komentáře ke knize
Edwin Palmer Hoyt

Edwin Palmer Hoyt byl americký spisovatel, který se specializoval na vojenskou historii. Do roku 1958 pracoval Hoyt ve sdělovacích prostředcích, poté produkoval faktografická díla.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více