Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Skalka-ozdoba zahrady : ozdoba zahrady

Vlastimil Vaněk, František Kotek, Alfréd Nejtr

Státní zemědělské nakladatelství | 1971


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 341
Jazyky: česky
Edice: Rostlinná výroba 215x
Vydání: 1
ISBN: 07-044-71
Vydáno v: Praha
Náklad: 20 000 ks
Poznámka: obálka Vlastimil Vaněk
Vystaveno: st 19. července 2017 13:12
Číslo položky: 14536

Soubor rad, jak postupovat při zakládání a osázení skalek, při pěstování a množení skalniček i jejich evidenci ve větších skalkách. Abecední popis nejdůležitějších, nejkrásnějších a nejvděčnějších odrůd tvoří druhou část příručky.

Komentáře ke knize
Vlastimil Vaněk

Zahradní architekt. V letech 1946-1950 vedl v rodinném podniku trvalkové odvětví. Po likvidaci závodu pracoval v chrudimském cukrovaru. V letech 1956-1958 byl samostatným vědeckým pracovníkem ve Výzkumném ústavu místního hospodářství v Praze. V r. 1958 založil a do konce 60. let vedl nové odvětví - šlechtění trvalek a výrobu osiv. Napsal velké množství publikací z oboru zahradnictví a okrasného rostlinstva. Byl přispivatelem řady odborných časopisů - Chataře, Zahrádkáře, Domova. K jeho zájmům patřilo také malování, umělecká fotografie a hudební skladba.

František Kotek

František J. Kotek, křtěný František Josef byl český stavitel a architekt působící v Plzni, Rokycanech a okolí. Narodil se v Krnsku u Mladé Boleslavi do rodiny c. k. poštmistra Josefa Kotka a jeho ženy Marie . Vystudoval stavitelství, přibližně od roku 1890 pak působil a podnikal v Plzni. Za svou kariéru zde vybudoval celou řadu rozsáhlých a reprezentativních staveb. Zemřel roku 1925 a byl pochován v rodinné hrobce spolu se svými rodiči a bratrem Ladislavem na hřbitově u kostela svatého Jiří v Krnsku. Hrobku zdobí kovová plastika s podobiznou Josefa Kotka.

Alfréd Nejtr

Autor práce z oboru zahradnictví.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat