Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Růže pro císařovu milenku : lásky a intriky na rakouském dvoře

Anna Březinová

MOBA | 2012

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 222
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788024346342
Vydáno v: Brno
Poznámka: obálka Marcel Bursák
Vystaveno: čt 12. ledna 2023 11:40
Číslo položky: 473394

Rakouská císařovna Alžběta přezdívaná Sisi je ve svém manželství s Františkem Josefem I. hluboce nešťastná. Její poněkud výstřední a romantická povaha je velmi vzdálená myšlení pedantského císaře, který se především cítí být prvním úředníkem své říše.

Zároveň si však Alžběta nemůže nevšimnout, že jinak spíše sucharský Habsburk může oči nechat na herečce vídeňského Burgtheatru Kateřině Schrattové. Prostřednictvím své důvěrnice hraběnky Idy Ferenczyové objedná u módního malíře Heinricha Angeliho hereččin portrét. Pak to ale nastrojí tak, aby císař jakoby náhodou zavítal do jeho ateliéru zrovna v době, kdy zde bude Schrattová sedět modelem. Tajně přitom doufá, že se herečka stane panovníkovou milenkou a ona tak bude mít dostatek volnosti ke svým toulkám po Evropě.

Komentáře ke knize
Anna Březinová

Jan Bauer je český novinář a spisovatel, původním vzděláním zemědělský inženýr. Novinářský talent a znalosti v oboru zemědělství uplatňoval dlouhá léta jako redaktor celostátního deníku Zemědělské noviny. Dlouhodobě žije na samotě u Vodňan. V prosinci 2009 mu vyšla jubilejní stá kniha, čímž se stal nejplodnějším jihočeským autorem všech dob. Některé knihy napsal pod pseudonymy. Věnuje se především detektivkám a literatuře faktu, přičemž uplatňuje své znalosti českých dějin.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet