Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Rudolf Cortés milovaný i zatracovaný + podpis autora

Ondřej Suchý, Dáša Cortésová

Brána | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 178, [16] obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-7243-209-5 (Nakladatelství BRÁNA.Praha ; váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 4. března 2023 13:04
Číslo položky: 511576

Váš dům šel spát, Nelly Grey, Starý honec krav, Dobrou noc, S čertem si hrát, Kdybych já uměl psát básně, Tiše den začíná… Těch písní, které nazpíval Rudolf Cortés, jeden z nejvýraznějších zpěváků v historii naší taneční a populární hudby, nebyly desítky, ale stovky. Jiří Voskovec s Janem Werichem si jej vybrali jako představitele Woodyho do slavného muzikálu Divotvorný hrnec, na divadelní scéně se stal prvním Limonádovým Joem, po řadu let byl hlavní pěveckou hvězdou orchestru Karla Vlacha. Nejen o tom, ale především o tom, jaký byl Rudolf Cortés v soukromí, vypráví jeho dcera, zpěvačka Dáša Cortésová. Ondřej Suchý se pak snaží vypátrat, co se skrývá za nařčeními a pomluvami, které se vynořily až léta po Cortésově smrti a snažily se zpěvákovu osobnost očernit. Svá svědectví zde podávají též známí herci, zpěváci a umělci, kteří měli ke Cortésovi blízký vztah jako přátelé či spolupracovníci.

Komentáře ke knize
Ondřej Suchý

Ondřej Suchý je český novinář, moderátor, spisovatel a textař, bratr Jiřího Suchého. Učil se uměleckým truhlářem a začínal jako aranžér a reklamní výtvarník. V šedesátých letech pracoval v Čs. televizi Praha, ve Vysílání pro děti a mládež, zprvu jako asistent scény, též jako asistent režie, na pevný úvazek pak jako asistent produkce .V roce 1962 spoluzakládal skupinu Crazy Boys společně s Láďou Štaidlem,Miki Volkem nebo Miroslavem Berkou, kde hrál na kontrabas. V letech 1968–1970 byl redaktorem časopisu Sedmička , od roku 1971 volným novinářem. V letech 1978–1991 redigoval sobotní humoristickou přílohu deníku Svobodné Slovo, KVÍTKO. Od druhé poloviny šedesátých let začal psát o světě grotesky a zábavního průmyslu třicátých let. S časopisem Kino spolupracoval už od roku 1962 . Byl též autorem mnoha televizních pořadů – například Kavárnička dříve narozených, Dům plný písniček, Malý televizní kabaret, Holky, kluci, komici aj. Je autorem přes 600 textů písní . V roce 1998 obdržel Zlatou desku Supraphonu za výběr a sestavu MC/CD filmových písniček Rozvíjej se poupátko. Miluje klauny a komiky – filmové, kabaretní, cirkusové – a v současné době se intenzivně zabývá dokumentováním historie českého populárního umění v letech čtyřicátých, padesátých a šedesátých. Nejvíce si považuje toho, že se mohl seznámit a spřátelit s arménským klaunem a mimem Leonidem Jengibarovem, švýcarským klaunem a mimem Dimitrim a s velikány české filmové a divadelní komedie Janem Werichem a Oldřichem Novým. S Československým rozhlasem začal spolupracovat v Plzni v roce 1962. V letech 1992 až 2008 uváděl zábavný rozhlasový týdeník Pro padesátníky, plus minus padesát, později pod názvem Padesátník za korunu, který se skládal ze starších písniček, scének, monologů, anekdot a estrádních výstupů po roce 1940. V letech 1997 až 2019...

Dáša Cortésová

Dagmar Cortésová je česká zpěvačka a dcera českého herce a zpěváka Rudolfa Cortése, . Narodila se jako první dítě Rudolfa a matky Dagmar. V sedmnácti letech vystupovala společně s otcem na silvestra v Československé televizi. Po maturitě zde krátkou dobu pracovala. Později se svým otcem vystupovala v SSSR a v Mongolsku. Při druhé koncertní šňůře v Sovětském svazu zde také, mimo jiné, vystupovali společně s Milanem Chladilem a slovenskou zpěvačkou Gabrielou Hermelyovou. Spolu s otcem také vystupovali s Ljubou Hermanovou. V roce 1965 se poprvé seznámila s Václavem Rezkem, který se později stal jejím druhým manželem. Spolu vytvořili v roce 1976 komickou dvojici Duo Ric , s kterou vystupovali a vystupují kromě jiného i v těchto zemích: Polsku, Německu , Francii, Rakousku a v Švýcarsku. Společně s otcem také nazpívala pár duetů pro Československou televizi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat