Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Rouputuan : meditační rohožky z masa : erotická groteska (1657)

Yu Li

Maxima | 2011

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 443
Jazyky: česky
Překladatel: Oldřich Král
Vydání: 1
ISBN: 978-80-86921-09-9
Vydáno v: Lásenice
Poznámka: obálka Klára Šimečková
Vystaveno: po 4. prosince 2017 11:29
Číslo položky: 21248

Nevázaná, nesčetná a mnohdy groteskní erotická dobrodružství studenta Večerky tvoří dějovou osu románu, připisovaného proslulému čínskému bonvivánovi a dramatikovi 17. století Li Yu. Autorovi byl však skandální děj a explicitní popisy sexuálních hrátek spíše prostředkem k satirickému úšklebku nad úzkostlivě rezervovaným světem konfuciánské Číny i nad klasickou čínskou literaturou. V provokativně chlubných komentářích za každou kapitolou pak autor záměrně shazuje i sám sebe a své dílo. Román převedl do zcela moderní češtiny významný sinolog Oldřich Král a doplnil jej obsažným doslovem a poznámkami pro pochopení početných citátů a dobových narážek.

Nejtvrdší a nejskandálnější pornografie staré Číny má navíc humor, který naší Fanny Hill a Justine dokonale chybí. Touto geniální erotickou groteskou vyvrcholila v polovině 17.století velká éra mingského erotismu. Sexuální férii ironicky nazvanou Meditační Rohožky z masa napsal s největší pravděpodobností v roce 1657 jihočínský libertin Li Yu. Jeho dílo skončilo na císařském indexu zakázaných knih. Román, který pro své literární kvality nechybí v žádných seriózních dějinách klasické čínské literatury, paradoxně nesmí být ve své domovině dodnes vydáván. A když na konci 50.let 20. století vyšel první západní (německý) překlad, jeho švýcarský vydavatel byl pohnán před soud. O pár let později se autor mnohem lepšího francouzského překladu, pařížský sinolog J.Pimpaneau, raději přejmenoval na Klossowski. Tam, kde byl Rouputuan, bylo o zábavu vždycky postaráno.
1. vydání.

Komentáře ke knize
Yu Li

Také známý jako Li Liweng, byl čínský herec, producent a režisér stejně jako dramatika, který cestoval s vlastním souborem. Byl také spisovatel a nakladatel

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat