Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Relikvie mrtvých - lékařka Adélie hledá důkazy o smrti krále Artuše

Ariana Franklin

Jota | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Dobrodružství lékařky Adélie 1 - 4 Vykladačka smrti + Labyrintem smrti + Relikvie mrtvých + Vrahova modlitba - Ariana Franklin (2009, Jota)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 316
Jazyky: česky
Edice: 3. svazek ed. Vykladačka smrti 0x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7217-809-4 (váz.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: út 21. března 2023 13:36
Číslo položky: 522095

Píše se dvanácté století a mnichové v anglickém Glastonbury najdou po mohutném požáru v klášteře dvě lidské kostry, o nichž nikdo neměl ani tušení. Jedna je vysoká, mohutná, jako by patřila nějakému válečníkovi, druhá malá a drobná. Existuje domněnka, že právě Glastonbury je oním bájným Avalonem z dávných dob. Mohlo by se tedy jednat ostatky krále Artuše a Guinevere? Když se o objevu doslechne král Jindřich II., požaduje důkazy o Artušově smrti. Nepotřebuje totiž, aby jeho vzpurní velšští poddaní začali věřit a doufat, že jejich jediný pravý a budoucí král se jednoho dne vrátí, aby je znovu mohl vést k vítězné bitvě za svobodu.
A tak král Jindřich opět povolává Adélii, aby se pustila do prozkoumání podezřelých koster. Jenomže někdo si nepřeje, aby byly kosterní pozůstatky identifikovány a je připraven kvůli tomu i zabíjet...
Román Relikvie smrti je volným pokračováním úspěšných příběhů „vykladačky smrti“ Adélie Aguilarové, lékařky a patoložky ze salernské univerzity medicíny. Na pozadí barvitě vylíčeného života středověké Anglie se odehrává napínavý až detektivní thriller, v němž láska, logika i rodící se věda zápasí s pověrami a barbarstvím tehdejší doby.

Ariana Franklinová, vlastním jménem Diana Normanová, se po vzoru svého otce vydala na dráhu žurnalistiky. Po několika dobrodružných letech, kdy se v rámci své profese účastnila vojenského cvičení ve Walesu, doprovázela britskou královnu na oficiálních cestách a v honbě za reportáží o jedné vraždě zmeškala i vlastní narozeniny, se vdala – vcelku pochopitelně – za žurnalistu. Poté usoudila, že být vdaná je pro ni to pravé, vzdala se své kariéry a odstěhovala se s rodinou na venkov, aby tam mohla v klidu vychovávat děti, studovat dějiny středověku a psát knihy. Tak začala vznikat i skvělá řada historických thrillerů o „vykladačce smrti“, salernské lékařce a patoložce dvanáctého století Adélii Aguilarové. Obě první knihy se setkaly s nadšeným ohlasem nejen čtenářské veřejnosti, ale i literární kritiky.

Komentáře ke knize
Ariana Franklin

Diana Norman byla britská spisovatelka a novinářka na volné noze, autorka úspěšných biografickcýh a historických románů. S manželem, filmovým kritikem Barrym Normanem a dvěma dcerami žila v Hertfordshiru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat