Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Řekni vlkům, že jsem doma

Carol Rifka Brunt

Jota | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 416
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788074625640
Vydáno v: Brno
Vystaveno: po 13. února 2023 10:43
Číslo položky: 496852

Mimořádný literární debut, působivý příběh o smutku a dvou osamělých lidech, kteří znovu objeví lásku i radost ze života. Pouhou shodou náhod se stanou blízkými přáteli, aby posléze zjistili, že člověk někdy neví, koho ztratil, dokud ho „nenajde“.
Píše se rok 1987 a June Elbusové je čtrnáct. Uzavřená dívka nemá přátele, a navíc ji v poslední době trápí i vztah se starší sestrou, se kterou si dříve byly blízké. Nejraději by žila ve středověku, toulala se po lese a poslouchala vlčí vytí. Na celém světě existuje jenom jediný člověk, který jí opravdu rozumí – strýc Finn, uznávaný malíř, její důvěrník a nejlepší kamarád. Jenomže Finn zemře na záhadnou nemoc, jejíž jméno všichni jen šeptají, a dívčin svět se rázem převrátí vzhůru nohama.
Román je především příběhem o tom, jak dospět, najít vlastní identitu a vyrovnat se nejen s nejrůznějšími nečekanými situacemi, ale i ztrátami a bolestí, které přináší život. Přečtete si, co se stane, když se zamilujete do někoho, do koho byste se zamilovat neměli. Pochopíte, že žárlivost a pocity viny dokáží zničit i to nejpevnější přátelství a někdy mají ty nejtragičtější následky.
***
Carol Rifka Bruntová se narodila v New Yorku, ale momentálně žije s manželem a třemi dětmi v anglickém Devonu. Píše pro různé deníky a časopisy, mimo jiné pro The North American Review a The Sun. Román Řekni vlkům, že jsem doma je mimořádně úspěšný debut, který byl doposud prodán do deseti zemí.
Kniha byla jmenována jednou z nejlepších knih roku časopisy The Wall Street Journal, O: The Oprah Magazine, Book-Page, Kirkus Reviews, Booklist a School Library Journal, získala literární cenu Alex Award a stala se bestsellerem deníku The New York Times.

Komentáře ke knize
Carol Rifka Brunt

Americká spisovatelka, nyní žije v Anglii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat