Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Rašení

Alena Vrbová

Jota | 2020


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 480
Jazyky: česky
Edice: 3. svazek ed. Když kohout dozpíval 8x
ISBN: 978-80-7565-638-4
Vystaveno: st 19. října 2022 14:10
Číslo položky: 422407

Poslední díl románové trilogie o vývoji české společnosti v rozmezí téměř tří století.

Rašení, třetí díl rozsáhlé historické trilogie, volně navazuje na romány Když kohout dozpíval a Pod kardinálskou pečetí. Obraz více než dvou set padesáti let vývoje české společnosti od doby pobělohorské dokončuje Alena Vrbová v posledním díle trilogie vylíčením vrcholu národního obrození, revoluce roku 1848, doby tzv. Bachova absolutismu i let pozdějších. Své hrdiny, autentické postavy naší historie, sleduje autorka až do osmdesátých let devatenáctého století. Osu románu tvoří životní příběhy Františka Karla Miltnera, zakladatele české numizmatiky, a některých členů jeho rozvětvené rodiny.

Popisované události z let 1823–1885 (těmito daty je vyprávění ohraničeno) dokumentují nezdolnou snahu a zásluhy českých lidí o jazykový, literární, vědecký, kulturní i společenský rozvoj národa za složitých podmínek. Kniha je doplněna historicky ověřenými rodokmeny Miltnerů, Kiowských, Mukanů (Mukenšnáblů) a Jirsáků – Lemberků.

Komentáře ke knize
Alena Vrbová

Alena Vrbová byla česká lékařka a spisovatelka. Po maturitě začala studovat filozofickou fakultu na Karlově univerzitě v Praze, kterou ukončila až po druhé světové válce. Poté vystudovala medicínu , po roce 1951 pracovala v Mariánských Lázních jako lékařka. Literaturu začala psát za období války, zpočátku píše poezii, která vychází v podobě básnických sbírek. Od 60. let 20. století se soustavně věnuje i próze. Její román V erbu lvice o Zdislavě z Lemberka se stal předlohou pro stejnojmenný film režiséra Ludvíka Ráži. Zemřela roku 2004 v Praze. Pohřbena byla na Vyšehradském hřbitově.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat