Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prsten pravdy

Nancy Pickard, Barbora Klasová

BB art | 2005


49 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý, razítko knihovny Lučany
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 272
Jazyky: česky
Překladatel: Barbora Klasová
Edice: Class 107x
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-561-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 27. ledna 2022 9:39
Číslo položky: 274239

Kniha přivádí na scénu jako hrdinku autorku detektivek psaných podle skutečnosti, která se při své práci úspěšně podílí na řešení případu justičního omylu.
Americká spisovatelka ve svých románech vytvořila postavu svědomité autorky kriminálních bestsellerů, která si vybírá zajímavé skutečné případy a snaží se čtenářům co nejlépe přiblížit jejich pozadí. Na Floridě, kde žije, vyvolal šokující odezvu případ oblíbeného pastora, obviněného z vraždy své ženy. Hrdinka při zkoumání celé záležitosti přijde na řadu nesrovnalostí, přímo souvisejících s pastorovou aktivní snahou o zrušení trestu smrti. Místní společnost, rozdělená na dva nesmiřitelné tábory, vnímá případ jako uzavřený a nezvratný, hrdinčino pátrání ale odhalí úplně jiné motivy brutálního činu a dostane se až ke skutečnému pachateli. Kromě promyšlené komplikované zápletky se u nás dosud neuvedená autorka snaží v rámci napínavého, ale jinak celkem průměrného románu upozornit na některé etické problémy spojené s výkonem trestu smrti.

Komentáře ke knize
Barbora Klasová

Překladatelka z angličtiny.

Nancy Pickard

Nancy Pickardová, uznávaná autorka detektivek, získala za své romány několik cen. Ve své nejslavnější sérii detektivek vytvořila postavu spisovatelky Marie Lightfootové, která při psaní čerpá ze skutečných kriminálních případů. Patří k nim bestseller Celá pravda, po němž následoval Prsten pravdy a zatím poslední novela Pravda bolí. Nancy Pickardová pracovala dříve jako zpravodajka a nakladatelka, byla prezidentkou organizace Sisters in Crime, zabývající se ochranou práv ženských autorek detektivních a kriminálních příběhů. Svůj čas dělí mezi Kansas a Floridu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat