Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pronásledování Hitlera : tažení do Alpské pevnosti

Andrew Rawson

BB art | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 326
Jazyky: česky
Překladatel: Zdeněk Hron
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 978-80-7381-535-6 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 27. ledna 2022 10:33
Číslo položky: 274330

Kniha Andrewa Rawsona Pronásledování Hitlera sleduje krok za krokem bojovou cestu americké 7. armády od překročení Rýna u Wormsu začátkem roku 1945 až po obsazení předpokládaného Hitlerova posledního útočiště v Berchtesgadenu a v Berghofu neboli Orlím hnízdě. Postup směřoval k Aaschaffenburgu, kde došlo k prudkým bojům, po nichž následoval ne zcela úspěšný nájezd na zajatecký tábor v Hammelburgu, a obsazení Wurzburgu, jež spojencům otevřelo cestu k dobytí Norimberka.
Po tomto pro nacisty tak významném městě, v němž se po válce konal proslulý proces s válečnými zločinci, přišla na řadu bavorská metropole Mnichov, kde se jejich hnutí zrodilo. Cestou americké jednotky obsadily nejstarší koncentrační tábor Třetí říše v Dachau. Potom už americké vojáky čekalo pouze obsazení „Alpské pevnosti“, ovšem bez dopadení Hitlera, který mezitím spáchal sebevraždu v Berlíně.
Kniha je napsána věcným a stylisticky skvěle propracovaným stylem. Souvislé a přehledné vyprávění je proloženo několika vloženými kapitolami, ve kterých jsou vylíčeny vzestup a pád nacismu v Německu, podrobnosti všeho, co se týká každodenního chodu a poslání koncentračního tábora v Dachau od založení až do osvobození jakož i zvěrstev, jež v něm byla spáchána, vztah nacistů k Norimberku, architektonické objekty, jež v něm nechali vybudovat, a zevrubný výčet budov v Berchtesgadenu a v Berghofu jakož i jejich uživatelů. Kromě toho jsou k textu přiloženy podrobně a srozumitelně formulované instrukce pro případné zájemce o návštěvu a prohlídku uvedených památných míst. Vynikajícím doplňkem knížky je značné množství u nás dosud neznámých dokumentárních fotografií.

Komentáře ke knize
Andrew Rawson

Autor literatury faktu

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat