Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Profesionální válečník : vzpomínky velitele supertajné protiteroristické jednotky U.S. Navy

Richard Marcinko

Ivo Železný | 1996

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 360
Jazyky: česky
Překladatel: Roman Marhold
Edice: 1. svazek ed. Profesionální válečník 1x
Vydání: 1
ISBN: 80-237-3237-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 27. února 2023 14:21
Číslo položky: 506685

Tato kniha vypráví o svérázném Richardu Marcinkovi, který už od malička toužil stát se plnohodnotným členem US NAVY.

Po nástupu k armádě se všemi způsoby snažil dostat k ženijním potápěčům. Po dlouhém snažení se mu to povedlo. Výcvik trval 12 týdnů a za tu dobu se Marcinko rozhodl, že zasvětí armádě celý svůj život.

Po ukončení výcviku u potápěčů se přesunul k 1. Paradesantní jednotce, kde prodělal parašutistický výcvik. Tato jednotka měla základnu v Little Creeku, kde měla též základnu speciální jednotka SEAL 2. Když se Marcinko seznámil s touto jednotkou, rozhodl se k ní okamžitě nechat přeložit.

Po mnoha měsících byl povýšen a s touto jednotkou se poprvé dostal do Vietnamu, kam se podíval za svůj život celkem třikrát, ale pokaždé s jinou jednotkou.

Za svůj život prodělal spoustu událostí. Od člena jednotky SEAL, přes federálního zmocněnce, velitele jednotky SEAL 6 až po velitele Rudé buňky, která simulovala teroristické útoky na vojenské cíle.

V době, kdy Marcinko psal tuto knihy, byl ve vězení. Odsouzen byl neprávem a obviněn ze spiknutí k trestu pokuty $ 10 000 a odnětí svobody na 21 měsíců.

Komentáře ke knize
Richard Marcinko

Richard Marcinko se narodil na Den díkůvzdání v roce 1940 v málem městečku v Pennsylvanii jménem Lansford, kde dle vlastního Marcinkova popisu nikdo jiný než Slováci a Češi nežili. V okolí se těžilo uhlí, i okres se jmenoval Carbon County a nejbližší větší město bylo Coaldale. Otec se jmenoval Juraj Marcinko a matka byla podle jména Češka - Emilie Teresa Pavlík Marcinko. Když bylo malému Richardovi 12 let, tak se přestěhovali do New Brunswick, New Jersey a kluk s překvapením zjistil , že mimo Slováků a Čechů existují i Poláci, Maďaří, Ircani, Židi, černoši a Hispanci. Původně Richard chtěl vstoupit k Marines, protože tehdy president Eisenhower posílal Marines do Libanonu, ale přišli mu na to, že je mu teprve sedmnáct a tudíž ho nevzali. Poučen a lépe připraven na lhaní, pak Richard prošel sítem u Navy - námořnictva a 15. října 1958 nastoupit do Navy boot campu in Great Lakes, Illinois - pořád mu ještě chybělo víc jak měsíc do osmnáctých narozenin - a začal tak vojenskou kariéru, která trvala třicet let, tři měsíce a sedmnáct dnů aktivní služby. Richard Marcinko odešel z US Navy 1. února 1989 v hodnosti kapitána. Co bylo mezitím, o tom jdou legendy, existují desítky stránek na Internetu, stačí do vyhledávačů na Internetu naklepat \"Marcinko\", jsou napsaný dvě knihy vzpomínek, tři učebnice a devět románů - tedy zatím. V historii amerického námořnictva má Richard Marcinko své důležité místo. Dickie začal - jako mnozí další - ve Vietnamu jako mladý důstojník jednotek SEALS. Zatímco ostatní vojáci budovali opevnění z pytlů s pískem ostnatého drátu, Marcinko a jeho četa operovali za nepřátelskými liniemi - za frontou. Oblečení v typických místních černých pyžamech, bosí, vyzbrojeni ukořistěnými sovětskými zbraněmi a munici Marcinkův tým \"lovil\" Vietcongy hluboko v jejich území. Během prvního šesti-měsíčního období...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více