Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pro práci zabíjet

Stanislava Nopová

Chrysos 26 | 2009

Štítky:

79 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý, razítko knihovny Lučany
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 357
Jazyky: česky
Edice: Edice X 7x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-903145-1-1 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 27. ledna 2022 9:01
Číslo položky: 274150

Děj knihy Stanislavy Nopové Pro práci zabíjet je situován do malé politicky nestabilní země. Před volbami slibují usměvaví kandidáti nulovou kriminalitu, prosperitu a sociální jistoty pro všechny. Zvítězí, ale po volbách je všechno jinak… Ruší se tisíce pracovních míst, mizí lidé, objevují se hromadné hroby.

Nově vytvořený Ochranný program má být záchranou pro všechny, ale skutečnost je temná a nikdo se o skutečném poslání podivné organizace neodvažuje hovořit nahlas. Hlavní hrdina Johan se dlouho tváří, že se ho nová doba netýká. Dál cvičí, běhá, plave, pečuje o své dokonalé tělo jako dřív. Ale náhle je i on bez práce. Nejsou peníze, není na účty, není naděje, že se to změní a manželka Adriana je náročná a bezohledná. Johan obětuje dceru, zbaví se manželky, nedbá na přátele. Nebojuje s diktaturou, on chce přežít za každou cenu.

Komentáře ke knize
Stanislava Nopová

Narozena 26. května 1953 ve Zlíně. Po maturitách na Střední všeobecně vzdělávací škole ve Zlíně a na Střední zdravotnické škole v Brně pracovala jako rehabilitační specialistka v Prostějově, Luhačovicích a Hradci Králové. Po dlouhodobé nemoci opustila na jaře roku 1989 zdravotnictví. Začala pracovat jako květinářka, později jako finanční poradce a manažerka v pojišťovně. Současně studovala literaturu a tvůrčí psaní. Několik let ve volném čase psala verše, pohádky a povídkové knihy. V roce 1999 odjela na studijní pobyt do Austrálie, kde zůstala do roku 2001. Po návratu do Čech publikovala v novinách a časopisech. V roce 2006 vydává Vánoční noviny, začátkem roku 2007 zakládá noviny Praha Press, měsíčník pro byznys a život na úrovni, existující doposud. Knižně publikuje od roku 2002. Zpracovala cestopis a průvodce v jednom o pátém kontinentu s výstižným názvem To nejlepší z Austrálie s podtitulem: „Zajímavosti, studium, práce, imigrace.“ . Pro děti vydala knihu: Za útesem leží svět . Jako básnířka se představila knihou poezie Dárek . Těžiště autorčiny tvorby je v próze pro dospělé: Daiquirita , X Terra Incognita , Pro práci zabíjet , Riskantní prázdniny .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat