Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Princ Eugen

Ernst Fischer, Louise Eisler-Fischer, Louise Eisler

Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění | 1958


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 567
Jazyky: česky
Překladatel: Vojtěch Zamarovský
Edice: V Redakci krásné literatury 36x, 60. svazek ed. Soudobá světová próza 292x
Vydání: 1
ISBN: D 581562
Vydáno v: Praha
Náklad: 8 000 ks
Vystaveno: čt 19. ledna 2023 12:54
Číslo položky: 478785

Historický román o životě rakouského vojevůdce, prince Eugena Savojského, který proslul na přelomu 17. a 18. století vítězstvími proti Turkům a proslavil se v bojích o španělské dědictví ve službách tří panovníků habsburského rodu. Byl též znamenitým diplomatem a milovníkem výtvarného umění. Román je psán formou dialogů mezi představiteli feudálních evropských mocností i rozhovorů mezi prostým lidem, vojáky a duchovními.

Komentáře ke knize
Ernst Fischer

Ernst Fischer byl rakouský marxistický spisovatel, novinář, literární vědec a politik. Psal také pod pseudonymy Peter Wieden, F. Ernst, W. Peter und P. Vidal. Fischer vyrůstal v buržoazním prostředí ve Štýrském Hradci, kde vstoupil do rakouské sociální demokracie. V roce 1927 přesídlil do Vídně, kde pracoval pro stranické noviny. Po nastolení tzv. austrofašismu v roce 1934 mohl díky přátelům prchnout do Prahy a posléze odcestovat do Moskvy; současně se stal členem Komunistické strany Rakouska. Po roce 1945 se vrátil do Rakouska, kde se stal předním marxistickým intelektuálem. V roce 1963 se účastnil Kafkovské konference v Liblici. V roce 1968/9 kritizoval potlačení Pražského jara, za což byl vyloučen Komunistické strany Rakouska. V posledních letech života byl blízký nedogmatickému marxismu. Ve svých dílech se zabýval jednak politickými otázkami, jednak zejména německojazyčnou literaturou , literární teorií a úlohou umění ve společnosti. Fischer požadoval od umění „adekvátní zobrazení skutečnosti“, které neizoluje literární témata od celosvětového dění; neprosazoval však jednostranně pouze socialistický realismus, nýbrž upozorňoval, že „k tomuto cíli nevede pouze jedna cesta“. Proto si cenil také některých měšťanských autorů, např. Thomase Manna. Vybraná díla

Louise Eisler-Fischer

Rakouská spisovatelka a překladatelka z angličtiny a francouzštiny.

Louise Eisler

Louise Eisler Fischer se narodila 6.3.1906 v Vídni, zemřela 4.7.1998 tamtéž. Vyrůstala na panství svého otce v Nitře . Od 1937-1955 byla vdaná za skladatele Hanse Eislera, s kterým odešla přes Prahu do exilu v Americe. V roce 1955 se provdala za marxistického teoretika, spisovatele a politika Ernsta Fischera. Spolu s Ernstem Fischerem napsala román "Princ Eugen" . Louise Eisler Fischer pracovala jako novinářka a překladatelka z angličtiny .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu