Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Příchod noci

Dean R Koontz

Mustang | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 315
Jazyky: česky
Překladatel: Lenka Sedláčková
Edice: 10. svazek ed. Universum. Horor 14x
Vydání: 1
ISBN: 80-7191-042-2
Vydáno v: Plzeň
Vystaveno: út 14. března 2023 12:27
Číslo položky: 517591

Hororová novela americké „továrny na horory“ Deana R. Koontze vypráví o napínavém pátrání dvojice detektivů – Jacka a Rebecky, kteří se pokoušejí zastavit drogového dealera jménem Baba Lavelle, původem z Haiti, který využívá umění Voodoo, aby se pomstil mafiánské drogové rodině za smrt svého bratra. Příchod noci, horor o pekelných silách zneužívajících lidskou osobnost jako vraždící nástroj, patří k těm četným knihám, které se rychle přečtou a stejně rychle se na ně i zapomene.

Podivné dny… Město sevřela v drápech zima. Ale v drápech ho svíral i strach. Během čtyř dnů se našla čtyři mrtvá těla, jedno zohavené hrůzněji než druhé. Podivné noci… Policie si nejdřív myslí, že má co do činění s psychopatem. Nebo zákeřnou válkou gangů. Ale brzy zaslechnou podivné zvuky ve ventilačním systému. A ve sněhem bičované noci zahlédnou nezemské stříbřité oči. Poslední hodiny… Ve městě ochromeném bouří cosi číhá, cosi zlého se plíží kolem. Čas plyne… A kdo má být oběť?

Komentáře ke knize
Dean R Koontz

Dean Ray Koontz je americký spisovatel, který je znám především jako autor thrillerů. V některých svých knihách používá také prvky sci-fi a hororu. Dean Koontz se narodil 9. července 1945 jako syn Raye a Florence Koontzových. Vyrůstal, stejně jako jeho matka, v chudých poměrech. Jeho otec, který byl alkoholik, ho často týral. Když mu bylo osm, napsal své první povídky. Aby si zvýšil kapesné, prodával je příbuzným a sousedům. V základní škole byl velmi líný a dělal jen to, co musel. Byl považován za třídního klauna. Ve 20 letech získal svou první literární cenu. V témže roce prodal poprvé povídku profesionálnímu nakladatelství. Jmenovala se Koťátko a zůstala jedinou, kterou za dobu svých vysokoškolských studií na Shippensburg University of Pennsylvania uplatnil. Už roku 1966, ještě během studia, si vzal svou nynější ženu Gerdu. Po zakončení studia v roce 1967 začal prodávat povídky pravidelně, velké zisky mu to však nepřineslo a stále se nemohl vymanit z chudých poměrů. Psaní ho však bavilo a stalo se nezbytnou součástí jeho života. Rok učil na střední škole v Mechanicsburgu v Pensylvánii. Koontz se prosadil teprve v roce 1981, když se jeho román Night Whispers dostal na seznam bestsellerů novin New York Times. Koontz je workoholik. Pracuje až 14 hodin denně. Jeho knihovna obsahuje 30 000 svazků, z nichž čerpá inspiraci. Dvacet jeho románů bylo zfilmováno. Na počátku roku 2020, kdy svět postihla pandemie covidu-19, se spisovatel dostal do povědomí veřejnosti. Ve své novele, vydané roku 1981, 'The Eyes of Darkness' , totiž líčí o smrtící nákaze Wu-chan-400, která se začne šířit světem ve fiktivním budoucím roce 2020. Nemoc, jakožto biologická zbraň, vytvořená v laboratoři měla 100% smrtelnost a obětem způsobovala zápal plic. Koontzova "proroctví" si prvně všiml britský deník The Guardian a později bylo na sociálních sítí sdíleno nespočet uživatelů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat