Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pravěcí vládci Evropy : průvodce světem dinosaurů našeho světadílu

Vladimír Socha

Kazda | 2020


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 199
Jazyky: česky
Ilustrátor: Vladimír Rimbala
ISBN: 9788088316756
Vystaveno: čt 4. května 2023 8:05
Číslo položky: 544578

Průvodce světem dinosaurů našeho světadílu.
Dinosaury si obvykle spojujeme s odlehlými exotickými oblastmi, ale přitom vládli více než 130 milionů let také evropské suchozemské fauně. Vydejte se po stopách těchto gigantů i tam, kde byste je nečekali.

Vladimír Socha se v této knize věnuje právě jen evropským druhům dinosaurů – od portugalských přes belgické, švýcarské a německé nálezy až po pozdně křídové druhy z Rumunska a dalších východo­evropských oblastí. Chybět přitom nemůže ani přehled dinosauřích fosilií z České republiky a okolních států. Jedinečný výklad doprovázejí původní ilustrace Vladimíra Rimbaly.

Komentáře ke knize
Vladimír Socha

Mgr. Vladimír Socha je pedagogem, publicistou a popularizátorem paleontologie i přírodních věd obecně. Jeho hlavním zájmem je věda o pravěkém životě - paleontologie , dále také historie a biologie . Ve volném čase přispívá do populárně naučných periodik, píše popularizační povídky a v současné době má na kontě již třináct knih o dinosaurech - Úžasný svět dinosaurů , Encyklopedie dinosaurů ve světle nejnovějších objevů , Dinosauři od Pekelného potoka , Po stopách dinosaurů , Objevy pod vrstvami času a Neznámí dinosauři . Dále Poslední dny dinosaurů , Dinosauři v Čechách a Vymírání na konci křídy , Poslední den druhohor a dvojici knih Nová cesta do pravěku a Legenda jménem Tyrannosaurus rex . Přednáší také pro laickou veřejnost v různých vzdělávacích institucích, překládá knihy z anglického jazyka, dělá korektury odborných knih o pravěku a poskytuje rozhovory pro televizní vysílání i pro rozhlasové pořady o vědě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu