Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Poslední kabalista z Lisabonu

Richard Zimler

Argo | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 382
Jazyky: česky
Překladatel: Květa Palowská
Edice: 1. svazek ed. Sefardský cyklus 0x
Vydání: 1
ISBN: 80-7203-683-1
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Pavel Růt
Vystaveno: pá 13. března 2020 16:40
Číslo položky: 91844

Široce koncipovaný román je částí volného románového cyklu amerického autora o dramatické historii sefardských Židů a odehrává se v 16. století v Portugalsku.

Kniha je stylizována jako fiktivní rukopis, jehož autorem je židovský iluminátor rukopisů Berekjáš Zarco, který na počátku 16. století žije a pracuje v Lisabonu. V roce 1506 vypukla ve městě po období sucha epidemie moru, z níž představitelé církve viní Židy, násilně v zemi obrácené na křesťanskou víru. Jedním z takových novokřtěnců, kteří se své víry nevzdali a tajně ji praktikují, je i mladý Berekjáš, který je mimo jiné i milujícím synovcem velkého znalce kabaly. Při pogromu na Židy je hrdinův strýc zavražděn svým soukmenovcem a mladý muž se ze dne na den ocitne v nepřátelském světě bez opory, ovládaný jedinou myšlenkou, jak najít strýcova vraha a pomstít jeho smrt. Zpětně se pak pokouší zhodnotit nedávné události, pochopit jejich smysl a vyvodit důsledky do budoucnosti pro sebe i svůj národ. Historický román s kriminální zápletkou se odehrává v letech 1506-1530, vychází z důkladného studia historických pramenů a zabírá v rámci barvitého a čtivého příběhu jednu z tragických etap v historii židovského národa.

Komentáře ke knize
Richard Zimler

Richard Zimler se narodil v New Yorku, ale žije v Portugalsku, zemi svých předků. Na univerzitě v Portu učí žurnalistiku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu