Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pět dílků pomeranče

Joanne Harris

Knižní klub | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 317
Jazyky: česky
Překladatel: Marcela Nejedlá
Vydání: 1
ISBN: 80-242-0763-X
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Miloslav Disman
Vystaveno: út 10. prosince 2019 17:18
Číslo položky: 80627

Strhující, mistrně napsaný příběh pátrající po dávno zapomenuté pravdě. Je to příběh temný, plný spodních proudů a nebezpečně spletitých kořenů: podobá se vodě Loiry, jež dává vyprávění plynout od začátku až do překvapivého konce.
Je válka, ale malá Framboise má jiné starosti. Číhá na Starou matku, obrovskou štiku, která tomu, kdo ji uloví, musí vyplnit přání. A dívka přání má, se zoufalou vášní nemilovaného dítěte chce k sobě připoutat svého jediného přítele. Co na tom, že je to Němec, a navíc vyděrač. Vždyť pro Framboise jde o člověka, jenž vnáší porozumění do jejího pochmurného dětství.Nejen ona však bojuje svůj osamělý zápas s urputnou zarytostí. Matka hrdinky románu, která bude jednou nazvána „nejzáhadnější vražedkyní“ zatím skrývá pod maskou ženy tvrdší než kámen svou strašlivou nemoc, svou závislost i city. Tajně si však mezi recepty píše verše o vášni a něze.
Když o padesát let později začíná Framboise luštit matčin deník, netuší, že se sama bude záhy cítit jako stará štika, kterou se kdosi snaží vytáhnout ze šera zapomnění na světlo, připravit o její tajemství, a tak zabít všechno, co ji drží při životě.

Komentáře ke knize
Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harrisová, v nepřechýlené formě Harris, je britská spisovatelka. Joanne Harrisová se narodila v roce 1964 v Barnsley v Yorkshiru. Její matka pochází z Francie a otec je Angličan. Studovala moderní a středověké jazyky na St. Catharine’s College v Cambridgi. Věnovala se zaměstnáním jako např.: rocková hudebnice, bylinkářka, nebo účetní. Žádná z těchto činností ji nenaplňovala, tak se nakonec patnáct let věnovala povolání učitelky francouzštiny na chlapecké škole v Leedsu. Během této doby vydala tři romány: Ďáblovo sémě , Spi, bledá setřičko a Čokoláda . Začala se plně věnovat psaní a sepsala dalších osm knih: Ostružinové víno , Pět dílků pomeranče , Slaná vůně přílivu , Svatí blázni , Gentlemani a hráči , Krysařovy střevíce , Znamení run , Modrá je barva vraždy a Jiné světy, jiní lidé . Za spolupráce s kuchařkou Fran Warde sepsala dvě kuchařské knihy. Její knihy byly vydány ve více než čtyřiceti zemích. V roce 2004 byla Harrisová nominována na cenu Whitbread Novel of the Year Award a v roce 2005 na cenu Orange prize. Ve volném čase hraje na basovou kytaru ve skupině, která byla založena v jejích šestnácti letech. Věnuje se také studiu staré severštiny. Žije v Yorkshiru se svým manželem a dcerou Anouchkou.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat