Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ollo: země sváru

Háta Kreisinger Komňacká

Práh | 2018

Kategorie:
Štítky:

149 Kč 49 Kč

Stav:
Velmi dobrý, lehce odřené rohy desek
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 263
Jazyky: česky
Vydání: Vydání první
ISBN: 9788072527267
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 1. března 2023 8:40
Číslo položky: 508518

V den oslav letního slunovratu, kdy se v jarlově paláci v hlavním městě koná velkolepá hostina, připlouvají k břehům ostrova Hällristingaru nájezdníci a bez výraznějšího odporu rychle postupují do vnitrozemí.
Tak začíná vzpoura, která dosud neměla obdoby. Jarl je mrtev, povražděni jsou i všichni dvořané, kteří se odmítají poklonit novým pánům. Mladičké Ydalir, jarlově dceři a následnici, se však na poslední chvíli podaří uniknout a nalézt úkryt u tajemných elfů. Podaří se jí získat zpět vše, co jí právoplatně náleží?
Poněkud záhadné slovo „ollo“ pochází z elfského jazyka a znamená „útes“. Už název knihy tedy nepřímo napovídá, jak velkou roli v příběhu hraje moře: moře coby hranice ostrovní země, o kterou hlavní hrdinka románu soupeří se svými protivníky, moře jako širý obzor, k němuž se upínají tužby i vzpomínky.
V příběhu se prolínají prvky klasické fantastiky v tolkienovském stylu s dobrodružstvím z prostředí odlehlého a mýty opředeného severu, jehož mluva a divoký, nespoutaný charakter podněcují představivost a jsou mezi milovníky vyprávění oblíbeným zdrojem inspirace.

Komentáře ke knize
Háta Kreisinger Komňacká

Narozena 17. 6. 1987. Mgr., anglistka a historička umění, cestovatelka a kreslířka, překladatelka z angličtiny, korektorka, též vlastní spisovatelská tvorba.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více