Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

O nebi a zemi : pápež František o viere, rodine a Cirkvi v 21. storočí

František, Abraham Skorka, Abraham Skorka

Kumran | 2013


119 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 208
Jazyky: slovensky
Překladatel: Alica Prokopová
ISBN: 978-80-89487-41-7
Vystaveno: so 8. ledna 2022 12:32
Číslo položky: 265220

Papež František o rodině, víře a úloze církve ve 21. století Papež František se ještě jako Kardinál Jorge Mario Bergoglio pravidelně scházel se svým přítelem rabínem Abrahamem Skorkou, aby spolu debatovali o otázkách víry, o Bohu i ďáblu, vině a odpuštění, politice, globalizaci, vědě a konfliktech současného světa. Nakonec serozhodli, že svoje rozpravy zpracují do podoby knihy. Dialog obou přátel a zároveň představitelů svých náboženských obcí vyniká hloubkou a přesností, ale současně odpovídá srozumitelnou a svěží formou na otázky, které si každý den kladou věřící i lidé, kteří se k žádnému náboženství nehlásí. V této čtivé, aktuální, myšlenkami nabité knize, první knize papeže Františka na českém trhu, nalezneme názory hlavy katolické církve na svět kolem nás, širokou škálu témat, někdy i kontroverzních, jiskřící dialog dvou velkých osobností současnosti.

Komentáře ke knize
František

Leoš Kyša alias František Kotleta , je spisovatel a bývalý novinář. Jeho alter ego, František Kotleta, pravidelně vévodí žebříčkům nejprodávanějších knih a v rámci tuzemské fantastiky se zařadil mezi absolutní špičku. Jeho prvním vydaným románem byl Hustej nářez , první kniha ze série Bratrstvo krve. Jedná se o silně emotivní příběh o několikasetletém upírovi Janu Bezzemkovi, který se svojí upírskou „rodinou“ brání Zemi před invazí mimozemských okupantů. V roce 2012 vyšlo pokračování Fakt hustej nářez a roku 2013 třetí díl Mega hustej nářez. Z roku 2013 pochází i první díl staroslovanskou mytologií inspirovaného dvojdílného románu Perunova krev, jehož druhý díl vyšel o rok později. V roce 2014 vyšla rovněž sbírka povídek Příliš dlouhá swingers party, v roce 2015 pak román Lovci a prequel k trilogii Bratrstvo krve, novela Vlci. V roce 2016 vyšla kniha Velké problémy v malém Vietnamu a první díl trilogie Spad. Druhý a třetí díl této trilogie Poločas rozpadu a Rázová vlna vyšly v roce 2017. V roce 2018 vychází kniha Poslední tango v Havaně.

Abraham Skorka

Abraham Skorka je argentinský rektor Latinskoamerické rabínské školy v Buenos Aires, kde je zároveň profesorem biblické a rabínské literatury. V témže městě, na Universidad del Salvador, je čestným profesorem židovského náboženského práva . Skorka, původní profesí biofyzik, je rovněž rabínem židovské komunity Benei Tikva. Kromě vědeckých prací z oboru biofyziky Skorka publikoval také četné články, jejichž tématem je výzkum bible a talmudu. V roce 1979 získal doktorský titul z chemie na univerzitě v Buenos Aires. Roku 2010 mu argentinská Katolická univerzita udělila čestný akademický titul dr. h. c. Stal se tak prvním rabínem v historii Latinské Ameriky, kterému se této pocty od katolické univerzity dostalo. Skorka vedl řadu mezináboženských rozhovorů s někdejším arcibiskupem Buenos Aires Jorgem Mariem Bergogliem, který se později stal papežem Františkem. Hovořili spolu mj. o Bohu, fundamentalismu, ateismu, celibátu, homosexualitě, ale také holokaustu nebo smrti. Jejich dialogy nakonec vyšly knižně pod titulem O nebi a zemi . František podle Skorky čelí velmi ostré kritice z řad lidí, kterým se nelíbí „papež bez červených bot“. Jeho samotného s papežem pojí dlouholeté přátelství a je přesvědčen, že František je „nejlepším přítelem, jakého židé kdy ve Vatikánu měli". Skorka doufal, že pokud papež pojede do Izraele, bude jej moci doprovodit. Přál si, aby se společně pomodlili na nejposvátnějších místech u Zdi nářků a v Betlémě – aby ukázali, „že to je možné". V květnu 2014 se mu tato přání splnila: s muslimským duchovním Omarem Abboudem byli při papežově cestě na Blízký Východ součástí jeho delegace, a přitom prvními příslušníky jiného vyznání....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu