Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nejsem žádná lvice : životní příběh legendární hlasatelky

Petra Braunová, Kamila Moučková

65. pole | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 150
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 978-80-903944-7-6
Vydáno v: Praha
Poznámka: podpis Kamila Moučková
Vystaveno: út 4. ledna 2022 16:40
Číslo položky: 262735

Společná kniha Kamily Moučkové a Petry Braunové s titulem NEJSEM ŽÁDNÁ LVICE je ohlédnutím za dramatickým životem Kamily Moučkové, plným životních zvratů a karambolů, které mnohdy ilustrují překotné události 20. století lépe než dějepisná učebnice.
První podrobné, upřímné a ucelené vyprávění legendární hlasatelky je proloženo krátkými rozhovory obou autorek. Kniha je doplněna četnými
fotografiemi, z nichž mnohé dosud nebyly publikovány. "Kamila Moučková je prototyp ženy, za kterou byste nezašli, kdybyste potřebovali pomoct s vyšíváním nebo s cukrovou polevou na dort. Zato se jí budete pevně držet ve chvíli, kdy na město budou padat bomby," píše spisovatelka Petra Braunová a pokračuje: "Život Kamily je bohatý a zajímavý, prošpikovaný divokou láskou a něhou, neuvěřitelnými náhodami, setkáními, radostí, smutkem, beznadějí a nezlomnou vůlí žít. Jako by se stále vozila na horské dráze - dá se říct, že její život je dobrým námětem pro dobrý román."

Komentáře ke knize
Petra Braunová

Petra Braunová, roz. Šatoplechová je česká spisovatelka. Narodila se 31. ledna 1967 v Praze. Zde také vystudovala Střední ekonomickou školu. Kromě krátké kariéry účetní pracovala jako sekretářka, asistentka, redaktorka, au-pair v zahraničí, průvodkyně Prahou. Nyní žije v Praze se svými třemi dětmi – Oliverem, Marií a Johanou. Narození jejího nejstaršího syna Olivera ji inspirovalo k napsání první knihy Rošťák Oliver.

Kamila Moučková

Kamila Moučková, rozená Nová , byla česká rozhlasová hlasatelka, moderátorka, recitátorka a lokální politička. Byla první televizní moderátorkou zpráv v Československu a v Evropě. Jako vůbec první v roce 1968 ohlásila z televizní obrazovky Československé televize invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Dne 12. dubna 2008 byla uvedena do Dvorany slávy TýTý. Byla nositelkou státního vyznamenání, medaile Za zásluhy. Jako dcera novináře a politika Viléma Nového , člena ÚV KSČ, vystudovala Státní čs. reformní reálné gymnázium v Jihlavě. Od roku 1942 žila v Polné, kde chodila na základní školu a s místními ochotníky hrála divadlo. Po návratu matky z koncentračního tábora v Ravensbrücku se vrátila zpět do Jihlavy. Od roku 1946 byla členkou KSČ. Rok po válce vystupovala jako herečka v teplickém divadle, poté v letech 1946–1948 v Horáckém divadle v Jihlavě. Sedm let pracovala jako hlasatelka Československého rozhlasu, poté přešla do Československé televize, kde se stala hlasatelkou a moderátorkou zpravodajských pořadů. Byla první hlasatelkou nově vzniklých Televizních novin, jež se začaly vysílat od 1. ledna 1957. Stala se tak první televizní moderátorkou zpráv v Československu i v Evropě, do té doby byla tato profese svěřována výhradně mužům. Na jaře roku 1968 jí prezident Ludvík Svoboda propůjčil státní vyznamenání Za vynikající práci. V roce 1989 jej na znamení protestu vrátila. Během pražského jara a při následném obsazení ČSR vojsky Varšavské smlouvy se zapojila do protiokupačního vysílání televize i rozhlasu, v den příchodu cizích armád 21. srpna vysílala celý den, až do momentu, kdy ji ze studia vyvedli ozbrojení sovětští vojáci. 17. dubna 1970 vláda vydala dekret, jímž byla Kamila Moučková odvolána z vysílání televize. Poté krátce působila v dabingu, roku 1970 ji z ČST propustili. Do roku 1989 pracovala na různých pozicích, např. jako kantýnská v hereck...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat