Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Návrhy regulací v chemii a jiných oborech : Určeno pro nejširší kádry ... provozní techniky ... navrhovatele, konstruktéry ... zaměstnance obsluhující regulační zařízení ... pomůcka pro stř. i vys. školy odb

Vladimír Strejc

Státní nakladatelství technické literatury | 1953


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 439
Jazyky: česky
Edice: Řada chemické literatury 76x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 31. října 2018 14:11
Číslo položky: 43414

Kniha pojednává o regulátorech pneumatických, hydraulických, elektrických i kombinovaných, o regulovaných zařízeních a o částech i funkcích všech těchto přístrojů. Popisuje zařízení i funkce měřících systémů, které přijímají změny regulované veličiny a vysílají je ústřednímu relé ve formě změn napětí, tlaku vzduchu, tlaku oleje nebo jiných změn, podle druhu regulačního systému. Zabývá se členy ústředního relé, druhy regulačních ventilů i jejich zařízením a membránovými, pístovými, solenoidovými, elektromagnetickými i elektromotorickými pohony. Konečně věnuje pozornost kontrole stability regulačních obvodů a rozboru frekvenčních charakteristik. V matematických statích do textu zařazených dospívá autor k diferenciální rovnici, která po integraci a úpravě přejde do tvaru, z něhož je přímo patrný člen zastupující vazbu integrační, proporcionální i derivační. Autor používá operátorového počtu zvláště Laplaceovy integrální transformace a ukazuje jak provádět počet tak, že odpadne zjišťování integračních konstant a partikulárních integrálů nehomogenní diferenciální rovnice. Třebaže kniha obrací zájem hlavně na procesy, které spadají do provozu chemického sektoru, je založena tak, aby posloužila i jiným oborům výroby.

Komentáře ke knize
Vladimír Strejc

Narozen 17. 3. 1948. Teolog, dlouholetý unitářský a posléze kvakerský duchovní, svobodný zednář, absolvent několika teologických škol , americký občan. Koncem 70. let 20. století odešel do emigrace do USA, také v důsledku šikany ze strany Státní bezpečnosti. V letech 1991–2000 působil v české Unitarii, kde však v té době došlo k rozkolu. Nakonec z ČR odešel a působil v USA jako kvakerský duchovní. Publikoval několik knih v češtině i angličtině, mimo jiné Planetu Logo, Paprsky světla či spis Zednáři, jejich tajemství, historie a duchovní cesta. Publikačně se též zabýval dějinami světového i českého unitářství.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet