Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Modrooký zaměstnanec japonské firmy : váženým doživotním hostem Mitsubishi

Niall Murtagh

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 254
Jazyky: česky
Překladatel: Jirí Spalek
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7341-996-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Matoška
Vystaveno: pá 8. října 2021 9:04
Číslo položky: 227498

Váženým doživotním hostem Mitsubishi

Zajímavá kniha shrnuje autentické poznatky člověka, který po absolvování university procestoval polovičku světa a nakonec skončil v Japonsku, kde pak čtrnáct let pracoval jako stálý zaměstnanec nadnárodní firmy Mitsubishi.
Autorem knihy je irský světoběžník, který v osmdesátých letech procestoval Evropu, Asii, Austrálii i Latinskou Ameriku, naučil se několik jazyků a dosáhl několika akademických titulů. V Japonsku, kde hodlal krátce zůstat, měl jako cizinec ovládající velmi dobře japonštinu, zpočátku zcela jiné postavení než později, když se stal stálým, tzv. doživotním zaměstnancem firmy se všemi příslušnými výhodami a omezeními. V průběhu svého služebního postupu, kdy v podnikové hierarchii skončil na místě řídícího pracovníka střední kategorie, měl víc než dost příležitostí konfrontovat japonskou firemní tradici i strategii se současnými západními metodami. Díky tomu, že se v Japonsku oženil, mohl proniknout do řady situací běžného života a na vlastní kůži poznat řadu zvláštností ve vztahu Japonců k cizincům. Kniha končí úvahami o vyhlídkách japonských podniků do budoucnosti a nutných opatřeních, k nimž asi bude muset v rámci konkurenčního boje dojít.

Komentáře ke knize
Niall Murtagh

Niall Murtagh se narodil a vyrůstal v Dublinu. Po absolvování University College Dublin v roce 1979 cestoval po Evropě, Asii, Austrálii a Latinské Americe. Zastával řadu zaměstnání a současně s tím dosáhl několika akademických titulů, včetně diplomů z japonštiny a francouzštiny, a složil zkoušku na doktorát v oboru umělé inteligence. Od roku 1986 žil v Japonsku, zpočátku jako student v rámci vládou sponzorovaného studijního pobytu, později pracoval 14 let jako řádný zaměstnanec společnosti Mitsubishi. Nedávno tuto korporaci opustil a dal se na spisovatelskou dráhu. Působí také jako konzultant v Jokohamě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat