Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mise Haiti

Tomáš Šebek

Mladá fronta | 2017


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 256
Jazyky: česky
Ilustrátor: Tomáš Šebek
ISBN: 978-80-204-4671-8
Vystaveno: čt 19. ledna 2023 9:16
Číslo položky: 478280

Pět měsíců českého chirurga s Lékaři bez hranic.
V lednu 2010 zasáhlo Haiti ničivé zemětřesení, které připravilo o život statisíce lidí a postihlo celkově miliony obyvatel této nádherné karibské země. Mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic zasahovala na místě již od prvních hodin a během pěti měsíců po katastrofě ošetřila téměř 200 tisíc pacientů a provedla více než 11 tisíc operací.
Při vší úctě k této organizaci a vážnosti situace není tento příběh výčtem suchých a většinou tragických faktů. Není ani oficiálním stanoviskem Lékařů bez hranic. Je to osobní příběh českého chirurga, který se k Lékařům bez hranic připojil a prožil s nimi své první měsíce spolupráce na Haiti v roce 2010 a 2012.
Formou původně blogových příspěvků, které vznikaly bezprostředně každý den přímo na misi, reportážním způsobem s prvky černého humoru, naturalismu, nadsázky a také určité míry vulgarity autor popisuje svá pracovní i volnočasová pozorování. Vzhledem k velkému zájmu nyní kniha vychází ve čtvrtém a přepracovaném vydání.

Komentáře ke knize
Tomáš Šebek

Tomáš Šebek je český chirurg, účastník misí Lékařů bez hranic. Vystudoval všeobecné lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Poté začal pracovat jako chirurg v Nemocnici Hořovice, v irském Dublinu a v současnosti v Nemocnici Na Františku v Praze. V roce 2010 se vydal na svou první misi pod hlavičkou organizace Lékaři bez hranic, a to na Haiti. Vrátil se tam o dva roky později, poté absolvoval dvě mise v afghánském Kundúzu. V lednu až březnu 2017 pracoval na misi v Jižním Súdánu. Vytvořil a spustil projekt pod názvem Portál uLékaře.cz, jedná se o alternativu on-line komunikace s lékaři v reálném čase.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat