Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Měření a regulace ve vytápění

Jiří Cikhart

Státní nakladatelství technické literatury | 1984


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 485
Jazyky: česky
Vydání: 2
ISBN: 04-249-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 5 200 ks
Poznámka: obálka Miroslav Houska
Vystaveno: st 31. května 2017 15:11
Číslo položky: 12278

Druhé, upravené vydaní knihy poskytuje zájemcům v oboru vytápění základní přehled o možnostech použití a vlastnostech přístrojů měřici a regulační techniky při zásobování teplem z ústředních zdrojů a domovních kotelen. Záměrem autora nebylo zabývat se podrobně teorií měření nebo regulace, protože těmto problémům se věnuje větší počet publikací obecného zaměření, a to do patřičné, hloubky.

V oddíle měření se čtenář může seznámit se základními způsoby měření teplot, tlaků, tlakových rozdílů, průtočného množství, hladiny, množství tepla, vlastností vody a vodní páry a konečně i vlastností tepelných izolací.

V oddíle regulace jsou popsána základní schémata zapojení, jichž je zejména u předávacích stanic v soustavách centralizovaného zásobování teplem velké množství. Varianty zapojení a schémat u předávacích stanic a otopných soustav jsou dány především požadavky projektanta a provozovatele zařízení. Sortiment výrobků světových firem je v současné době dostatečně široký, takže může uspokojit i velmi náročná a speciální přání týkající se komfortu i hospodárného a spolehlivého provozu těchto zařízení.

V širokém sortimentu nabízených výrobků je někdy obtížné se vůbec orientovat. Proto se v knize věnuje poměrně dost místa základnímu popisu konstrukce a funkce některých typických reprezentantů měřicí a regulační techniky. Z důvodů omezeného rozsahu není pochopitelně možno zabývat se do všech podrobností všemi výrobky a prvky, které by si zasloužily pozornost. Výrobky jednoho typu, které pocházejí od různých výrobců, se však navzájem liší pouze v nepodstatných podrobnostech.

Svým zaměřením je kniha určena čtenářům se středním a vyšším odborným vzděláním, kteří se zabývají navrhováním, stavbou i provozem tepelných sítí, předávacích stanic, okrskových a domovních kotelen i spotřebitelských zařízení.

Komentáře ke knize
Jiří Cikhart

Narozen v prosinci 1932. Ing., DrSc. Odborník v oblasti teplárenství a vytápění.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více