Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Adrian Lindhout, světově proslulý biochemik, zasvětil celý život výzkumu a vývoji prostředku, který by pomohl narkomanům zbavit se drogové závislosti. A jeho práce je korunována velkým uznáním - získává Nobelovu cenu.
Za několik hodin má odletět v doprovodu švédského velvyslance do Stockholmu, aby - tak jak to určuje statut - přednesl před auditoriem Švédské akademie věd referát o své záslužné práci a unikátním objevu. Před odjezdem si v duchu promítá celý život: příběh plný osobních tragédií, cesta pronásledovaného člověka, vědce, který pracuje na mimořádně ožehavém úkolu. Válka, utrpení, osobní prohry, ale i dny plné lásky a štěstí… a v neposlední řadě jedno velké tajemství z někdejšího rozbombardovaného Rotterdamu.
Hodil osudu bumerang a ten se mu neustále vrací - a nejen to, Adrian Lindhout se vzhledem k svému bádání na prostředku, působícímu proti drogové závislosti, nutně dostává do střetu se zájmy mocných tohoto světa, nechtě se zaplétá do nebezpečného mezinárodního obchodu s narkotiky.

Komentáře ke knize
Johannes Mario Simmel

Johannes Mario Simmel byl rakouský spisovatel společenských románů. Simmelovi rodiče pocházeli z Hamburku. Jeho otec Walter Simmel byl chemik, jeho matka Lisa rozená Schneiderová byla lektorka. Otec uprchl kvůli židovskému původu do Londýna, jeho příbuzní byli zavražděni v koncentračních táborech. Simmel strávil dětství v Rakousku a v Anglii, maturitu složil z chemického inženýrství. Po druhé světové válce pracoval nejdříve jako novinář, překladatel a tlumočník americké vojenské správy v Rakousku. Při práci v deníku „Welt am Abend“ psal jako kulturní redaktor filmové kritiky a fejetony. Roku 1947 publikoval svoji první sbírku novel pod názvem Setkání v mlze . Poté se uplatnil jako redaktor novin ve Vídni a Mnichově. Mezi lety 1950 a 1962 napsal sám nebo s různými autory celkem 22 filmových scénářů. Po jeho prvním velkém úspěchu Nemusí být vždycky kaviár se začal věnovat především psaní populárních románů, pokaždé s aktuálním společensko-politickým tématem jako je násilí, obchod s drogami nebo manipulace s geny. Od 50. let žil ve Starnbergu v Bavorsku, později ve Švýcarsku. Postupem času se stal značně populárním, jeho romány byly přeloženy do 25 jazyků, přes 10 jich bylo zfilmováno . Simmelovy práce byly označovány kritikou dlouhou dobu jako „obyčejná literatura“. Teprve s románem A s klauny přišly slzy našel celkové uznání. Simmel měl kladný vztah k české kultuře, díky své chůvě také mluvil částečně česky. Krátké povídky, eseje, úvahy, zprávy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více